Eğlence

The Interview’in Sony tarafından ürpertici bulunan suikast sahnesi ortaya çıktı

the-interview-101214

Sony Pictures’a düzenlenen sanal saldırının arkasında şirketin yapımcılığını üstlendiği “The Interview” isimli filme tepki duyan Kuzey Kore’nin olduğu iddiası doğruluk kazanmamış olsa da, pek çok kişi tarafından dillendiriliyor. Kuzey Kore yönetiminin saldırıyla olan bağlantısını defalarca reddetmesine rağmen, çeşitli vesilelerle saldırıyı haklı olarak nitelemesi de bu ihtimali biraz daha kuvvetlendiriyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a yönelik bir suikast planını komik bir çerçevede işleyen filmin Sony içinde de tartışmalara yol açtığı, sanal korsan grubunun paylaştığı belgelerle ortaya çıkmıştı. Filmin suikast sahnesinde Kim Jong-un’un yüzünün patlamasının resmedilmesi Sony CEO’su Kaz Hirai’nin de dikkatini çekmiş, Hirai sahnenin çok ürpertici olduğu yönündeki endişesini Sony Pictures’ın üst düzey yönetimiyle paylaşmıştı. Sony Pictures Eş Başkanı Amy Pascal, filmin senaristi ve başrol oyuncusu Seth Rogen’e bu durumun stüdyo tarihinde bir ilk olduğunu belirtmiş, bu talep üzerine söz konusu sahnede değişikliğe gidilmişti.

Sony Pictures’a ait e-posta ve dokümanları taksit taksit de olsa dışarıya sızdıran sanal korsan grubu GOP, The Interview’in Sony içinde tartışma yaratan suikast sahnesinin görüntülerini de yayınladı. Söz konusu görüntüde helikoptere isabet eden roketin ardından Kim Jong-un’u canlandıran oyuncunun önce saçlarının ve vücudunun yandığı, ardından da alevlerin yüzünü patlattığı görülüyor. Sony’den gelen yasal uyarılara rağmen, saldırganlar tarafından yayınlanan belgeler daha uzun süre gündemi işgal edeceğe benziyor. Bahsi geçen sahneyi ise kaynak kısmındaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER