Eğlence

Sanat evleri The Interview’i bağımsız sinemalarda göstermek için imza topluyor

the-interview-101214

The Interview’i ABD’de gösterime sokma kararını iptal eden Sony Pictures, bu kararına gerekçe olarak ülkedeki sinema zincirlerinin tutumunu göstermişti. Ancak bağımsız sinema salonları tarafından başlatılan bir girişim, Sony’nin bu argümanının temellerini sarsacak gibi gözüküyor. Bünyesinde 250 bağımsız sinema salonunu barındıran Art House Convergence isimli organizasyonun direktörü, Sony Pictures’ın en tepedeki iki isimi Michael Lynton ve Amy Pascal’a bir mektup yazarak The Interview’in organizasyonun çatısı altında bulunan sinemalarda ücretsiz veya normal programlama çerçevesinde gösterilebileceğini belirtti. Art House Convergence daha sonra da Change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatarak Sony’den The Interview’in organizasyona bağlı sinemalarda gösterilmesine izin vermesini istedi.

Change.org üzerinde başlatılan imza kampanyası için hazırlanan dilekçede özgürlüğe ve film endüstrisini kısıtlamadan, sansürden ve şiddet tehdidinden uzak tutmaya yönelik bağlılığı göstermek önemli bir kavşağa gelindiği belirtildi. Art House Convergence üyelerinden ve ülkedeki sinema izleyicilerinden ifade özgürlüğü ve sanatsal ifadenin sadece eğlence endüstrisi için değil, sanat ve ticaret için de önemli olduğunu göstermek için ayağa kalkmalarını istedi.

Art House Convergence tarafından sunulan bu çağrının Sony cephesinde nasıl yankı bulacağı merak ediliyor. Sinema zincirlerinin gelen tehditler üzerine The Interview’i yayınlamama kararı almasının ardından filmin vizyona girişini iptal eden Sony, alternatif mecralar konusundaki gönülsüzlüğünü filmin internette yayınlanmasına yönelik öneriler geldiğinde göstermiş ve kendisine ait çevrim içi video servisleri olmasına rağmen, bu konuda hiçbir servisin girişimde bulunmadığını iptal etmişti. Her şeye rağmen filmi vizyona sokmayı istediklerini açıklayan Sony yetkililerinin bağımsız salonları da internete ek bir dağıtım kanalı olarak sunması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER