EğlenceTeknoloji

The Elder Scrolls: Legends için üzücü karar

the elder scrolls: legends

Kart savaşı oyunları için işler pek yolunda gitmiyor. Bir süre önce Witcher’ın kart oyunu Gwent’in fişinin çekildiği açıklanmıştı. Şimdi de, The Elder Scrolls: Legends için tüm geliştirme çalışmalarının süresiz olarak askıya alındığı duyuruldu.

Oyunun yapımcısı Bethesda‘dan verilen bilgiye göre, sadece oyunun konsol versiyonu üstündeki çalışmalar durmayacak. Önümüzdeki dönemde satışa sunulması planlanan fiziksel kart setinin çıkışından da şimdilik vazgeçilmiş durumda.

Oyuncular, The Elder Scrolls: Legends’ı oynamaya devam edebilecek. Oyun içi etkinlikler ve ödüller de devam edecek. Bunun dışında oyunla ilgili tüm çalışmalar vakit kaybetmeden donduruldu.

Bethesda, kendisini affettirmek için oyuna giriş yapanlara Tamriel Collection kart setini ücretsiz olarak dağıtacak. Mobil oyun stüdyosu GAEA’nın Asya pazarı için geliştirdiği versiyonun işleyişinde ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

The Elder Scrolls: Legends için işler ilk günden beri sorunluydu

Bethesda, The Elder Scrolls: Legends’ın geliştirme sürecinin neden durdurulduğu konusunda bilgi vermedi. Ancak oyunun geçmişine bakıldığında geliştirme sürecinin ilk günden bu yana sorunlu olduğu görülüyor. Oyunu ilk başta Dire Wolf Digital’a teslim eden Bethesda, daha sonra “el değmemiş potansiyel” sahibi olduğunu belirttiği Sparkypants’e geçiş yapmıştı.

Oyunun adı bir süre sonra yazılımsal problemlerle gündeme gelirken, Sparkypants ekibinden de ayrılıkların olduğu ortaya çıkmıştı. The Elder Scrolls: Legends, Hearthstone ve Magic: The Gathering gibi rakiplerine karşı mücadelesinde de arkada kalmıştı. Bethesda, oyunun mevcut performansının gösterilen çabaya değmediği düşüncesiyle bu kararı almış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER