Teknoloji

The Duke Xbox One versiyonuyla sahalara dönüyor

the duke xbox oneOrijinal Xbox’ın “The Duke” adıyla da bilinen büyük oyun kumandası, yıl sonunda yeniden oyun severlerle buluşacak. Polygon’da yer alan habere göre, The Duke Xbox One için hazırlanan versiyonuyla sahalara geri dönecek. Efsanevi oyun kumandasının Windows 10 işletim sistemli cihazlarla uyumlu olacağı ve projede Microsoft’a aksesuar üreticisi Hyperkin’in de eşlik edeceği gelen haberler arasında yer alıyor.

The Duke’un yeni versiyonunun orijinaline kıyasla kısmen modernleştirilmesi, ancak orijinal modelin hatlarına büyük ölçüde sadık kalınması bekleniyor. Yine de, bu durum yeni özelliklerin sunulmayacağı anlamına gelmiyor. Hyperkin’den yapılan açıklamaya göre, yeni versiyonda bir logo ekranı, sol ve sağ tarafta çıkıntılar ve 2,75 metre uzunluğunda çıkarılabilir bir kablo bulunacak.

The Duke, 21 Kasım 2001’de Kuzey Amerika’da satışa sunulan orijinal Xbox’ın kutusundan çıkanlar arasında yer alıyordu. Oyun dünyasının “kötü şöhretli” aksesuarlarından biri olan The Duke, komik derecede büyük ve korkunç derecede rahatsız olması nedeniyle eleştirilmişti.

Kötü yorumlar, The Duke’un yerini Japonya pazarı için geliştirilen ve daha küçük boyutlara sahip Xbox Controller S’e bırakmasına neden olmuştu. Xbox 360 ve Xbox One’ın orijinal oyun kumandaları da The Duke yerine Xbox Controller S’in izlerini takip etmişlerdi.

The Duke Xbox One versiyonunun satış fiyatı açıklanmadı

Yeni The Duke, orijinal versiyonunun tasarımcılarından Seamus Blackley’in onayı ve gözetimi altında geliştirildi. Oyun kumandasının fiyatı etiketinde yazacak rakam henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER