Teknoloji

The Daily uygulaması üzerinden iOS 4.3’ün çıkış tarihini tahmin etmek

Daha önce karşımıza çıkan ve bizim de aktardığımız dedikodular iOS 4.3’ün 14 Şubat tarihinde geleceğini işaret ediyordu. Ancak bu beklenti ne yazık ki gerçekleşmedi. Yine de, dedikodu kazanı kaynamaya ve yeni tarihler üretmeye devam ediyor. Daha 14 Şubat bitmeden yeni bir tarih iddiası 9 to 5 Mac tarafından ortaya atıldı bile.

9to5Mac’in Almanya’da yayınlanan Macerkopf adlı bir bloga dayandırarak verdiği habere göre, iPad’lere özel The Daily dijital gazetesinde iOS 4.3’ün ne zaman geleceğine dair bir ipucu gizli. Hatırlatacak olursak, The Daily abonelik tabanlı bir gazete olacak ve her gün yeni sayının otomatik olarak dağıtılması için uygulama içi abonelik API’sinin çalışması gerekiyor. Bu API da iOS 4.3 ile birlikte sunuluyor. Şu anda iPad’lerde en güncel sürüm iOS 4.2 olduğu için The Daily’de de abonelik sistemi tam anlamıyla çalışmıyor. Tam anlamıyla çalışmadığı için de The Daily gazetesi tanışma bahanesiyle iPad sahiplerine ücretsiz olarak sunuluyor.

Macerkopf, The Daily uygulamasının ayarlar bölümüne baktığında aboneliğin, ki bu ücretsiz abonelik oluyor, 28 Şubat tarihine kadar geçerli olduğunu görmüş. Ve bu yolla iOS 4.3’ün 28 Şubat tarihinde gelebileceği tahmininde bulunmuş. Macerkopf’un gördüklerini biz de görebilecek miyiz diye The Daily uygulamasını bir de biz kontrol edelim dedik. Ancak biz aboneliğimizin 24 Şubat tarihine kadar geçerli olduğunu gördük.

Bu durumda iOS 4.3 güncellemesi 24 Şubatta mı gelecek yoksa 28 Şubatta mı? Tüm bu tarihler şimdilik birer tahmin olmaktan öte gitmiyor. Doğrusunu Apple’dan resmi bir açıklama geldiğinde anında size aktaracağız.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER