Manşetler

TFF iOS Uygulama İncelemesi

Spor denince dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de akla ilk olarak futbol geliyor. Her ne kadar ülkemizin futbol gündeminde oyunun kendisinden ziyade hakem kararları ve saha dışında olanlar konuşulsa da ülkemizin büyük kısmı için futbolun vazgeçilemez bir tutku olduğu kesin. Türkiye’de oynanan ligler ve diğer turnuvalar ve bunlarda müsabaka eden kulüp ve futbolculara ilişkin resmi bilgi ve istatistiklere ulaşmak için ise en güvenilir kaynak hiç kuşkusuz Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi websitesi. Federasyonun internet sitesinin tüm içeriğine yayınlanan iOS uygulaması sayesinde iOS cihazlar üstünden de erişmek mümkün hale gelmiş durumda.

Uygulamanın iPhone için tasarlandığını belirtmekte fayda var. Uygulama başlatıldığı zaman kullanıcının karşısına ilk olarak Haberler ekranı çıkıyor. Bu bölüm ile federasyonun internet sitesinde yer alan tüm haber ve duyurulara ulaşmak mümkün. Daha özele inmek isteyen kullanıcılar, ekranın üst kısmında yer alan araç çubuğu ile haber kategorilerini daraltma şansına sahipler. Federasyonun duyurularını özellikle takip etmek isteyenlerin bu uygulamadan sıklıkla faydalanacağı kesin. Uygulamada yer alan bir diğer bölüm ise Ligler bölümü. Bu bölüm aracılığı ile Spor Toto Süper Lig, PTT 1.Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig’e ait fikstür ve puan durumuna ulaşmak mümkün. Oynanmış maçlara ait skor, kart, ilk 11 gibi bilgilere de yine bu bölüm aracılığı ile ulaşılabiliyor. Ligler sekmesi altında sadece devam eden sezona ilişkin bilgilerin yer aldığınu da belirtmekte fayda var.

Milli Takım sekmesi aracılığı ile ise ulusal takımlarımızın yakında başlayacak olan ya da halihazırda devam eden eleme müsabakalarına ilişkin fikstür ve puan durumu bilgilerine ulaşmak mümkün. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ne ilişkin fikstür bilgilerine de buradan ulaşmak mümkün.

Bilgi Bankası sekmesi ise hiç kuşkusuz futbolseverlerin en çok ilgisini çekecek bölümlerden biri. Bu bölüm aracılığı ile futbolculara, teknik direktörlere, hakemlere ilişkin detaylı bilgilere erişilebilmekte. Hem futbolcuların hem de teknik direktörlerin ülkemizde oynadığı/çalıştığı eski takımların listesine ulaşılabiliyor. Hakemler için de bu listede yönetilen maçlar yer alırken, Tüm Maçlar kısmından ise şimdilik sadece bu sezon içinde oynanan maçlara ait bilgilere ulaşılabiliyor.

Fazlası sekmesi ile ise Kupalar, Statüler, Talimatlar ve Tam Saha Dergisi’ne ulaşılabiliyor. Kupalar kısmında şimdilik sadece geçtiğimiz günlerde oynanan Süper Kupa finaline ilişkin bilgilerin yer aldığını belirtelim. Bu bilgilere bakarken geriye dönmek için ise Fazlası ikonuna bir kez dokunmanız yeterli. Sekmenin diğer alt bölümlerinde ise bu tarz sorunlar yok. Statü ve talimatların tamamının uygulamaya aktarılması ile uygulama bir tür cep kılavuzuna dönüşüyor. Tam Saha’nın içeriğine ulaşmak isteyenler için ise dergi Safari üstünden açılıyor.

Uygulamanın genel amacına bakıldığı zaman futbolseverler için oldukça faydalı bir iş olduğu kesin. Ancak uygulamanın operasyonlarında henüz yeni olmasından ötürü bazı sıkıntıların olduğu açık seçik görülüyor. Bu sıkıntıların güncellemeler aracılığı ile giderilmesinin ardından uygulamanın kullanıcılarını çok daha fazla tatmin edeceği kesin. Bilgi Bankası aracılığı ile erişebilen alanın genişletilmesi ile de uygulama futbolseverlerin sıklıkla başvuracağı bir kaynak haline gelebilir. En büyük temennimiz ise hem uygulamanın hem de sahadaki oyunun biz taraftarların arzu ettiği seviyeye ulaşması.

İlgili >> App Store

İLGİLİ HABERLER