Teknoloji

Texas Instruments NFC ve GLONASS desteği barındıran WiLink 8.0 radyo yonga serisini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Texas Instruments, WiLink serisinin son üyesi olan WiLink 8.0 serisini tanıttı. 15 farklı yongadan oluşan bu seri dört farklı radyo şebeke desteğini tek bir yongada buluşturmayı başarıyor. WiLink 8.0 serisinin özellikleri arasında NFC ve GLONASS konum sistemi, ayrıca Wi-Fi, Bluetooth, FM alıcı/verici de bulunuyor.

WiFi yetenekleri WiLink 7 serisine göre artırıldı, hem 2.4 GHz hem de 5 GHz frekans bantları destekleniyor. Ayrıca MIMO (çoklu giriş / çoklu giriş) teknolojisinin eklenmesi de Wi-Fi sinyalinin nüfuzunun artmasını sağlıyor. Texas Instruments’ın sunduğu seçenekler beş farklı kategoride toplanabilir. Listenin en tepesinde WL189x çözümü yer alıyor ve her şebeke protokolünü destekliyor. WL187x ve WL185x opsiyonları sırasıyla NFC veya GLONASS desteklerinden birisini eliyor ve öyle geliyor. WL183x’te ise ne NFC ne de GLONASS desteği bulunuyor. WL180x’te ise sadece Wi-Fi desteğinin varlığını görüyoruz.

Sonuç olarak Texas Instruments, cihaz üreticilerine farklı ürünleri için farklı radyo yonga seçenekleri sunuyor. WiLink 8.0 yongalarının dağıtımına 2012’nin ikinci yarısında başlanması bekleniyor.

İlgili – Texas Instruments

İLGİLİ HABERLER