EğlenceTeknoloji

Tetris hayranlarına müjdeli haber

tetris

Electronic Arts, Tetris ve Tetris Blitz mobil oyunlarını 21 Nisan’da iOS ve Android’in uygulama mağazalarından kaldıracağını açıklamıştı. Bu karar klasikleşmiş oyunu mobil cihazlarında oynamaya devam edenleri üzse de, Electronic Arts’ın boşluğunun dolması fazla zaman almadı. Oyun geliştiricisi N3twork, hem Android hem de iOS için resmi lisanslı bir Tetris oyunu yayınladı. N3twork’ün Tetris’i ücretsiz olarak indirilebiliyor.

N3twork tarafından yayınlanan oyunun şirketin bir süredir üstünde çalıştığı 100 oyunculu Tetris Royale olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket ilk etapta oyunculara son derece basit, temel bir Tetris deneyimi sunuyor.

N3twork CEO’su Neil Young, oyunu şu sözlerle tanımlıyor: “Geleneksel tek kişilik oyun deneyiminin yaşandığı bir Tetris oyunu sunuyoruz. Ancak Tetris hayranlarının onlar için çok şey hazırladığımızı bilmelerini istiyoruz. Bu sadece bizim N3twork olarak inşa ettiğimiz Tetris deneyiminin temelini oluşturuyor.”

tetris android

Electronic Arts’ın uygulamasından farklı olarak, N3twork’ün Tetris deneyiminde oyunculara tek bir oyun modu ve farklı tema seçenekleri bulunuyor. Oyunda reklam gösterilse de, 34,99 TL ödeyerek reklamlardan tamamen kurtulmak mümkün. Bu oyun Tetris deneyimi için devrim yaratmasa da, sadece telefonunda Tetris oynamak isteyenler için yeterli olacak gibi görünüyor.

Tetris artık nostaljik bir oyun sınıfında olsa da, hâlâ oyunu severek oynayan hatırı sayılır bir kitle mevcut. N3twork de hem iOS hem de Android için sunduğu yeni Tetris oyunuyla bu kitlenin Electronic Arts’ın kararının ardından boşlukta kalmasının önüne geçmiş oluyor.

İLGİLİ HABERLER