Ulaşım

Tesla yönetim kurulu üyeleri fazladan aldıkları 735 milyon doları iade edecek

tesla redwood

Elon Musk, Larry Ellison ve Tesla‘nın hem mevcut hem de eski yönetim kurulu üyeleri, kendilerine fazladan ödenen toplam 735 milyon doları iade edecek. Bu anlaşmayla 2017’de şirketin yönetim kurulu üyelerine verilen hisse senedi opsiyonları için bir polis ve itfaiyeci emeklilik fonu tarafından 2020’de açılan davayı sonuca bağlamış oluyor ve tazminat hesaplama şeklini değiştiriyor.

Tesla’nın yönetim kurulunda hâlihazırda Elon Musk, kardeşi Kimbal, Fox News patronu James Murdoch, Airbnb kurucu ortağı Joe Gebbia ve eski şirketin eski teknoloji şefi JB Straubel yer alıyor. Bu davanın CEO Elon Musk’a verilen 56 milyar dolarlık tazminat paketine karşı hissedarlar tarafından açılan davadan ayrı olduğunu belirtmekte fayda var.

Detroit Şehri Polis ve İtfaiye Emeklilik Sistemi, Tesla’nın yönetim kurulunu 2017 ile 2020 yılları arasında 11 milyon hisse senedi seçeneği şeklinde haksız ve aşırı tazminat vermekle suçlamış ve bunun bir şirket kurulu normlarını büyük ölçüde aştığını iddia etmişti. 735 milyon dolarlık anlaşma, Delaware Kançılarya Mahkemesi tarafından şimdiye kadar verilen en büyük dava olan “türev davası” olarak adlandırılan davada şirkete geri ödenecek.

Tesla, yönetim kurulu üyesi teşviklerinin yatırımcı hedefleriyle uyumlu olmasını sağlamak için hisse senedi opsiyonlarının kullanıldığını savundu. Şirket henüz konu hakkında yorum yapmadı, ancak mahkeme belgelerinde, gelecekte dava açma riskini ortadan kaldırmak için anlaşmayı kabul ettiğini söyledi.

Elon Musk başka bir Tesla davası ile de mücadele ediyor

Tesla CEO’su Elon Musk, 56 milyar dolarlık ödeme paketini savunmak için ayrı bir dava ile mücadele ediyor. Musk, şirketin hissedarı Richard Tornette tarafından “insanlık tarihinin en büyük tazminat hibesini almak” ile suçlanmış ve Musk’ın mesaisini tamamen şirkete ayırmadığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER