Ulaşım

Tesla düşüşe rağmen yıllık üretim hedefini yakalama yolunda ilerliyor

tesla yapay zekâ

Tesla, 2023’ün üçüncü çeyreğinde 430 bin 488 elektrikli otomobil üretti. Bu, bir önceki çeyreğe göre yüzde 10 düşüş anlamına gelse de, yıllık bazda yüzde 25 oranında bir artış söz konusu. Şirket, üretimdeki düşüşü fabrika iyileştirmeleri için yapılan planlı durdurmalara bağladı. CEO Elon Musk, kısa süre önce Çin’de satışa sunulan yenilenmiş Model 3 ve Model Y gibi otomobiller için bu kapanmaların gerekli olduğunu belirtti.

Şirket üçüncü çeyrekte 435 bin 59 otomobili sahiplerine teslim etti. Burada da bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 6.6 oranında bir düşüş var. Ancak geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 26.5 oranında bir artış görülüyor. Tesla’nın Wall Street çevrelerinin üretim ve teslimat beklentilerini tutturamaması, bazı analistlerde hayal kırıklığı yarattı. Wedbush’tan analist Dan Ive, “Özetle, bu rakamlarda yazılacak hiçbir şey yok ve Wall Street daha fazlasını isteyecek” sözleriyle şirketin son finans raporunu değerlendirdi.

Şirket, 2023’te 1.8 milyon otomobil üretme hedefini gerçekleştirme konusunda bir sıkıntı yaşamayacak gibi görünüyor. Son açıklamaya göre, yılın ilk üç çeyreğinde üretilen toplam otomobil sayısı 1.35 milyon oldu. Bu da şirketin hedefinin yaklaşık dörtte üçüne ulaştığı anlamına geliyor.

Tesla üçüncü çeyrek raporunu 18 Ekim’de açıklayacak

Tesla, üçüncü çeyreğe ait finans raporunu 18 Ekim’de açıklayacak. Burada gözlerin Cybertruck için yapılacak bir duyuruda olacağı söylenebilir. Şirketin elektrikli kamyoneti için teslimatların sınırlı şekilde de olsa üçüncü çeyreğin sonları itibarıyla başlaması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Yine üçüncü çeyreğin sonlarında gerçekleştirilmesi planlanan teslimat etkinliği de yapılamamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER