Ulaşım

Tesla, araçlarında kendi sesli asistanını kullanmaya hazırlanıyor

tesla

Tesla, araçlarındaki sürücü deneyiminde önemli bir fark yaratacak yeni bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şirketin en son yazılım güncellemesinin kaynak kodundan sızan bilgilere göre, Tesla kendi sesli asistanını geliştiriyor. Bu yenilik, sürücülere araç içinde benzersiz bir deneyim sunacak. Türkiye’deki Tesla Model Y araçlarına ise ilk etapta gelmesini beklemiyoruz.

Tesla CEO’su Elon Musk, birkaç yıldır şirketin araçlarında kendi sesli asistanının olması gerektiğinden bahsediyordu. Musk, kendi yapay zeka girişimi xAI‘ı kurduktan sonra, Tesla’nın şirketle işbirliği yaparak araçlarına chatbot entegre edebileceğini öne sürmüştü. Görünüşe göre Tesla, şimdi bu hayali gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı.

Tesla’nın yeni sesli asistanı neler sunacak?

Tesla’nın yeni sesli asistanı hakkında henüz detaylı bilgi bulunmuyor. Ancak Musk daha önce, Tesla sürücülerinin araç içinde manuel olarak hiçbir şey girmemesini istediğini belirtmişti. Musk’ın hedefi, aracın sürücünün ihtiyaçlarını öngörmesi ve bunu yapamadığı durumlarda sesli komutlar aracılığıyla kontrol edilebilmesi.

Tesla’nın 2024.14.3 yazılım güncellemesi, birçok resmi ve etkileyici yeni özellik içeriyor. Ancak kodun içinde gizlenmiş başka şeyler de var. Tesla’nın kodlarını inceleyen ve sıklıkla yayınlanmamış özellikleri ortaya çıkaran Tesla hackeri Green, güncellemenin Tesla’nın kendi sesli asistanını başlatacağına işaret eden bazı kodlar içerdiğini açıkladı.

Green’in araştırmalarına göre Tesla ayrıca, araçlarına yerli bir Amazon Music uygulaması getirmeye hazırlanıyor. 2023.14.3 güncellemesiyle Tesla, bir başka Amazon ürünü olan Audible uygulamasını da araçlarına entegre etmişti.

Tesla’nın yeni sesli asistanı ve Amazon Music entegrasyonunun resmi olarak ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz bir bilgi yok. Ancak şirketin bu özellikleri en kısa sürede hayata geçireceği öngörülüyor. Tesla’nın kendi sesli asistanı, sürücülere araç içinde tamamen yeni bir deneyim yaşatacak ve otomobil kullanımını daha konforlu hale getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER