Ulaşım

Tesla yeni Autopilot donanımını daha geniş bir grupla test edecek

tesla autopilot surucusuz otomobil

Tesla Autopilot donanımının yeni versiyonunu test etmek için daha fazla kişi arıyor. Söz konusu donanım, Tesla’nın tam otonom sürüş sistemi geliştirme çalışmaları için büyük önem taşıyor. Electrek’te yer alan habere göre; şirketin CEO’su Elon Musk, çalışanlara bir e-posta göndererek beta testi sürecine birkaç yüz Tesla çalışanını daha dahil etmek istediklerini belirtti. Hardware 3 adını verdiği yeni donanımı çıkarmaya hazırlanan Tesla, bir nöral ağ bilgisayarı olan bu yeni donanımla otomobillerine tam otonom sürüş yetenekleri kazandırmaya hazırlanıyor.

Musk, Tesla çalışanlarına yönelik ilk çağrısını geçtiğimiz eylül ayında yapmış ve 100 ila 200 kişiden Hardware 3’ün test sürecine katılmalarını istemişti. Musk’ın bu çağrısının sadece yeni satın alınan Tesla’lar için geçerli olacağı düşünülse de, Electrek’in haberinde şirketin eski modellere sahip otomobilleri de yeni sistemle güncelleyeceği belirtiliyor.

Tesla‘nın Tam Otonom Sürüş Paketi için otomobilin fiyatının üstüne ek olarak, 8 bin dolar daha ödemek gerekiyor. Ancak Musk tarafından gönderilen mesajda bu paketi sipariş edenlerin Hardware 3 bilgisayarına ücretsiz ödemeden sahip olabileceği belirtildi. Musk, Hardware 3’ün kapasite bakımından Hardware 2’yi 1000’e katladığını belirtti.

Tesla Autopilot donanımının yeni sürümünün ücretsiz kurulumu karşılığında teste katılanlardan yüzlerce saatlik sürüş geri bildirimi istiyor. Bu teklifi son kez yaptığını belirten Musk, bir daha ücretsiz donanım yenilemesi teklifinde bulunulmayacağını dile getirdi. Tesla otomobillerinin 2019’un sonu itibarıyla tam otonomiye ulaşmasını amaçlıyor. Bu hedefe ulaşılıp ulaşılamadığını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER