Ulaşım

Tesla yeni araçlarında mobil şarj cihazı sunmayacak

tesla yapay zekâ

Tesla yeni araç satın alanlara ücretsiz olarak mobil şarj cihazı sunmayı bıraktı. Söz konusu değişikliği ilk olarak Tesla Adri rumuzlu Twitter kullanıcısı ortaya çıkardı ve daha sonrasında şirketin CEO’su Elon Musk da bu durumu doğruladı.

Mobil şarj cihazı ABD’de 275 dolar karşılığında satılıyordu. Bu aksesuar Tesla’yı bir duvar prizine bağlayıp şarj etmeyi mümkün kılıyor. Ancak bu işlemin çok verimli olmadığını söylemek gerekiyor. 1 saatlik bir şarj işlemi otomobile yaklaşık 3 ila 5 kilometre menzil katetme imkanı veriyor.

Elon Musk, konuyla ilgili paylaşımlarından birinde söz konusu aksesuarın çok az kullanıldığını ve dolayısıyla bu şarj cihazını ücretsiz sunmanın israf gibi göründüğünü belirtti. Musk, yeni dönemde mobil bağlantı kiti için daha fazla priz adaptörü sunacaklarını sözlerine ekledi.

Elon Musk daha sonra yaptığı bir paylaşımda mobil şarj cihazının fiyatının 200 dolara ineceğini açıkladı. Buna ek olarak, otomobilini şirketin Supercharger istasyonlarından birinde ya da evdeki duvar setinde şarj edeceklerin adaptöre ihtiyaç duymadığını da hatırlattı. Mobil şarj kitinin şu anda stokta olmadığı görülüyor.

Tesla daha önce de otomobillerinden ikinci seviye şarj adaptörlerini çıkarmıştı. Dolayısıyla bunun şirket için yeni bir uygulama olmadığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER