Teknoloji

Tesla ve Samsung akıllı ev enerji yönetimi için güçlerini birleştiriyor

tesla samsung akıllı ev

Tüketicilerin akıllı yaşam alanlarını daha verimli yönetebilmelerine yönelik önemli bir adım olarak, Samsung ve Tesla, CES 2024 fuarının arefesinde ortak bir duyumla enerji yönetimi alanında iş birliği yapacaklarını açıkladılar. Samsung’un SmartThings platformu kullanıcıları, Tesla’nın ev bataryası Powerwall gibi ürünleri ile bağlantı kurarak, enerji üretimi ve tüketimi gibi verileri izleyebilecekler.

Tesla ve Samsung’dan enerji yönetiminde dev iş birliği

SmartThings Energy, Powerwall’a bağlandığında, şiddetli hava durumlarına karşı Samsung telefon veya televizyonunuz aracılığı ile “Storm Watch” özelliği senkronize bir şekilde çalışarak, kullanıcıları bilgilendirecek. Powerwall’ın yanı sıra, SmartThings Energy, Tesla’nın elektrikli araçları, Güneş İnvertörü ve Wall Connector şarj çözümleri dahil olmak üzere diğer Tesla ürünlerine de bağlanabilecek.

Bu iş birliği, Tesla’nın API’si sayesinde mümkün olmakta ve Samsung, SmartThings Energy’nin bu API’dan yararlanan ilk platform olduğunu iddia ediyor.

Powerwall bağlantısı, önümüzdeki hafta Samsung’un CES standında sergilenecek, ancak geniş çapta yayınlanması 2024’ün ikinci çeyreğine kadar beklenmiyor. Samsung, ayrıca blog yazısında, bahsedilen özelliklerin değişebileceğini ve bu işlevlerin tümünün gerçekte kullanılabilir hale geldiğinde farklılık gösterebileceğini de belirtti.

Bu iş birliğiyle, akıllı evler için enerji yönetiminde bir dönüm noktası olması bekleniyor. Güncel akıllı ev teknolojileri, enerji tüketimini izleme ve yönetme konusunda giderek daha fazla yenilik ve entegrasyon göstermekte. Tesla ve Samsung gibi iki devin bir araya gelmesi, bu alanda kullanıcı deneyimini çok daha ileri bir seviyeye çıkarabilir. Kullanıcılar, evde üretilen ve tüketilen enerji miktarını gerçek zamanlı olarak takip edebilecek ve enerji tasarrufu yapma potansiyeline sahip olacak.

SmartThings platformunun zengin ekosistemi içinde, Tesla’nın pil depolama teknolojisi ile entegrasyon, akıllı ev sahiplerine enerji yönetimi konusunda büyük bir esneklik sağlayacak. Böylece, tüketim alışkanlıkları üzerinden enerji verimliliğini artırma ve potansiyel olarak maliyetleri azaltma şansını sunacak.

Samsung ve Tesla’nın bu ortak girişiminde, iklim değişikliğiyle mücadelede sürdürülebilir enerji çözümlerini teşvik etme ve akıllı ev teknolojilerinin geleceğini şekillendirme potansiyeli yüksek görünüyor. Enerji altyapısında yaşanan bu yenilikçi entegrasyon, hem tüketicilere hem de gezegenimize fayda sağlama yolunda önemli bir adım niteliğinde.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER