Ulaşım

Tesla üretim, satış ve teslimatta rekor kırdı

tesla redwood
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla, 2021’in ilk çeyreğine ait finans raporunu kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan rakamlar, elektrikli otomobil üreticisinin 2021’in ilk üç aylık dönemini oldukça iyi geçirdiğini gözler önüne seriyor.

COVID-19 karantinalarına rağmen 2019’da başarılı bir satış grafiği yakalayan şirket, 2021’in ilk çeyreğinde de kendi satış rekorunu kırmayı başardı. Tesla’dan yapılan açıklamada, bu dönemde şirketin üretim ve teslimat konusunda da kendi rekorlarını kırdığı belirtildi. Tesla’nın bütün bunları daha fazla Model S veya X üretimi yapmadan başarmış olması da dikkat çekiyor.

Şirketin CEO’su Elon Musk ise ilk çeyrek finans raporunu şu sözlerle değerlendirdi: “Geride kalan iki çeyrek boyunca kabaca çeyrek milyon Model 3 sevkiyatı gerçekleştirdik. Bu da yıllık ölçekte yaklaşık yarım milyonluk bir satışa tekabül ediyor. Model Y’nin önümüzdeki yıl dünyada en çok satan otomobil olmasını bekliyoruz.”

Tesla, Model 3’ün satış rakamlarını BMW 3 ve Mercedes E serilerinin satış rakamlarıyla karşılaştırmayı da ihmal etmedi. Bu karşılaştırmaya göre; Model 3, 2021’in ilk çeyreğinde dünyanın en çok satan premium sedan otomobili oldu. Şirket, bunun elektrikli bir otomobilin kategori lideri olabileceğini göstermesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER