ManşetlerUlaşım

Tesla 2022’de Türkiye yollarına çıkacak

Tesla Türkiye

Elektrikli otomobil pazarının en önemli üreticilerinden biri olan Tesla, Türkiye yolculuğuna 2018’de başlamayı planlamıştı. Ancak karşılaşılan sorunlar nedeniyle şirket süreci yıl bitmeden askıya almıştı. Tesla’nın yarım kalan macerası, 2022’de devam edecek gibi görünüyor.

Hürriyet’in Eyüp Serbest imzalı haberine göre, şirket Türkiye operasyonu için iki önemli adım attı. Türkiye’deki faaliyetler için kurulan “Tesla Motorları” isimli şirketin CEO’luğuna Lufthansa’nın Türkiye ve Irak CEO’su olarak görev yapan Kemal Geçer getirildi. Buna ek olarak, şirketin sermayesinde de 50 milyon TL’lik artırıma gidildi.

Türkiye operasyonuna yeniden hız veren Tesla’nın dört otomobil modelini bu yıl içinde ülkemizde satışa sunacağı da haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor. Şirketin gerekli yapılanmayı tamamladıktan sonra Model 3, Model S, Model X ve Model Y’yi Türkiye’de piyasaya süreceği; otomobillerin çıkış tarihlerinin ve fiyatlarının da önümüzdeki dönemde paylaşılacağı ifade edildi.

Tesla’nın Türkiye operasyonu sadece araç satışıyla sınırlı kalmayacak. Şirket servis, bakım ve yol yardımı gibi konularda da ekipleriyle müşterilerine hizmet verecek. Buna ek olarak, Tesla’nın Supercharger adını verdiği elektrikli şarj istasyonlarının kurulacağı ilk şehirler de belli oldu. Şirketin internet sitesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Aydın, Balıkesir ve Sakarya gibi şehirlerde Supercharger istasyonlarının kurulacağı görülüyor.

Tesla, başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde pek çok noktaya satış ofisleri ve servis noktaları da kuracak. Şirketin Türkiye operasyonu için iş ilanlarını da kısa süre içinde paylaşmaya başlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER