ManşetlerUlaşım

Tesla Türkiye genelinde şarj istasyonları kurmayı planlıyor

Tesla Türkiye

tesla turkiye superchargerTesla Türkiye pazarına 2018 sona ermeden girmeyi planlıyor. Şirketin konuya ilişkin hazırlıklarında hangi noktada olduğu şu an için bilinmese de, CEO Elon Musk planlar konusunda dikkat çekici bilgiler vermeyi sürdürüyor.

Elektrikli otomobil üreticisinin Türkiye’ye resmi olarak giriş yapacağı, bundan bir süre önce şirketin CEO’su Elon Musk tarafından Twitter aracılığıyla paylaşılmıştı. Yönettiği şirketlerle ilgili soruları mikro blog servisi üzerinden cesurca yanıtlayan Musk, bu sefer de Türkiye’ye kurmayı planladıkları “Supercharger” isimli elektrikli otomobil şarj istasyonları konusunda bilgi verdi.

Tesla CEO’su bunu da bir soru üzerinden yaptı. Utku Şimşek isimli takipçisi bir Türkiye haritası eşliğinde “Hey Elon, bu harita üzerindeki şarj istasyonlarının yeri doğru mu? Sadece bu bölgelerde mi istasyon inşa edeceksiniz? Bu harita resmi mi?” şeklinde bir soru yöneltti. Söz konusu haritada İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Sakarya, Balıkesir ve Aydın’da şarj istasyonlarının kurulacağı görülüyor.

Ancak Tesla Türkiye konusunda daha büyük hedeflere sahip gibi görünüyor. Musk, Şimşek’in sorusunu “Supercharger şarj istasyonları eninde sonunda tüm bölgeyi kapsayacak” şeklinde bir yanıt verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER