Ulaşım

Tesla sürücüsüz taksilerini 2020’de yola çıkarmayı istiyor

Tesla sürücüsüz taksilerini 2020'de yola çıkarmayı istiyor otonom sürüş

Tesla otonom taşıtlar konusunda oldukça iddialı bir vizyona sahip. Şirketin bu vizyonunda ilk sırada tam otonom bir otomobil bulunuyor. Tesla sürücüsüz taksi filosunun da 2o20 itibarıyla yollarda boy göstermesini hedefliyor. Elektrikli otomobil devinin iddialı hedeflerini, şirketin CEO’su Elon Musk açıkladı.

Tesla’nın sürücüsüz otomobiller konusundaki hedefleri uzun süredir biliniyor. Musk, şirketin günün birinde direksiyonu veya pedalları olmayan bir otomobil üretmesinin ihtimaller dahilinde olduğunu belirtti. Eksantrik milyardere göre; otonom sürüş teknolojisindeki gelişim, günün birinde insanların otomobil kullanmasını yasadışı hâle getirebilir.

Tesla’nın kendisine belirlediği tarih hedeflerini tutturma konusunda pek başarılı olmadığı biliniyor. Buna rağmen, otonom sürüş teknolojisindeki gelişim nedeniyle şirketin bu alandaki hedeflerini tutturma ihtimali artıyor. Yine de, Musk’ın sürücüsüz taksileri 2020’de yola çıkarma hedefinin kulağa iddialı geldiğini belirtmek gerekiyor.

Tesla otonom sürüş konusundaki iddialı hedeflerini açıkladığı etkinlikte Autopilot yazılımının yeni versiyonu hakkında da bilgi verdi. Yeni versiyonun kalbinde Tesla’nın kendi bünyesinde geliştirdiği mikro yonga bulunuyor. Musk’a göre, bu yonga alanında dünyanın en iyisi olarak anılmayı hak ediyor. Şirket bugüne kadar otonom sürüş yazılımları için Nvidia’nın yongasını kullanmıştı.

Musk’a göre, Tesla otomobillerindeki yeni sürücüsüz yazılım donanımı sayesinde beşinci seviyede otonomiye ulaşmak mümkün olacak. Bu da otomobillerde direksiyona, gaz ve fren pedallarına ihtiyaç kalmayacağı anlamına geliyor. Bu iddialı hedeflere ne zaman ulaşılacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek kolay olmasa da, Tesla sürücüsüz taksi filosunu 2020’de yola çıkarmaya öncelik verecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER