Ulaşım

Tesla sürücüsüz otomobilleriyle Uber ve türevi servislere destek olabilir

tesla yapay zekâ

tesla-logo-110515

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz hafta şirketinin yılın ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen toplantıda yatırımcıların ve finansal analistlerin sorularını yanıtlamıştı. Musk, Model X’in çıkış takvimi ve şirketin finansal görünümüne ilişkin bilgiler verse de, toplantıdaki en ilginç bilgi yanıtlanmayan bir soru üzerinden geldi.

Morgan Stanley analistlerinden Adam Jonas, Uber CEO’su Travis Kalanick’in Tesla yatırımcılarından Steve Jurvetson’a “5 yıl içinde Tesla’nın üreteceği sürücüsüz otomobillerden 500 bin adet satın almayı istiyorum.” dediğini yazan bir raporu gündeme getirdi. Jonas, bu bilgiyi paylaşmanın ardından Uber ve türevi servislere sürücüsüz otomobil sağlamanın Tesla açısından mümkün olup olmadığını sorarken, şirketin kendi ulaşım servisini kurup kurmayacağını da sorusuna ekledi.

Jonas’ın sorusunu tamamlamasının ardından kısa süre duraksayan Musk’ın ağzından önce “Sağlam bir soru” sözleri döküldü. Tesla CEO’su sonrasında ise bu soruyu cevaplamamasının daha iyi olacağını dile getirdi. Bu duraksama, katılımcılarda Musk’ın böyle bir ihtimali daha önceden gündeme almış olabileceği düşüncesinin oluşmasına neden oldu.

Sürücüsüz otomobil konusundaki çalışmalarını devam ettiren Tesla, Autopilot özelliğini 15 Ağustos itibarıyla küçük bir beta testi grubuna ulaştırmayı planlıyor. Şirket uzun vadeli sürücüsüz otomobil çalışmaları için de kendi harita verilerini toplamayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER