Ulaşım

Tesla sürücüsüz otomobil için kendi yapay zekâ yongasını geliştiriyor

tesla redwood
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla surucusuz otomobilTesla sürücüsüz otomobil teknolojisini daha üst seviyeye taşımak adına sıkı biçimde çalışmaya ve fark yaratmasına yardımcı olacak adımlar atmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil üreticisinin ikinci çeyreğe ait finans raporlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan CEO Elon Musk, şirketin iki yıldan bu yana gizlilik içinde kendi yapay zekâ yongasını geliştirdiğini açıkladı.

Autopilot adını taşıyan otonom sürüş sistemini Model S, Model X ve Model 3 isimli otomobillerinde kullanan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, önümüzdeki dönemde yeni yonga ile otonom sürüş sistemine daha fazla işlemci gücü sağlayacaklarını belirtti.

Yeni yapay zekâ işlemcisi konusunda bilgi veren Tesla’nın direktörlerinden Pete Bannon, hâli hazırda yol testlerinin devam ettiğini ve Autopilot donanımı için yapılacak üçüncü güncellemeyle işlemcinin sisteme ekleneceği belirtildi. Autopilot donanımının daha önceki versiyonlarında kullanılan Nvidia markalı grafik işlemcilerden farklı olarak yeni yonga saniyede 2 bin kareyi işleyebilecek. Mevcut sayının 200 kare olduğunu düşününce aradaki fark daha iyi anlaşılıyor.

Tesla sürücüsüz otomobil deneyimi için kendi yapay zekâ yongasını geliştirme fikrini uzun süredir değerlendiriyordu. Şirketin geçtiğimiz yıl GlobalFoundries ile birlikte üretime başlayacağı söylense de, bu iddia kısa süre içinde yalanlanmıştı. Bu durum, Tesla’nın 2019 itibarıyla sürücüsüz otomobilleri yola çıkarma planını ise pek etkilememişti. Şirketin kendi yapay zekâ yongasını geliştirdiğine dair haberler ise ilk iddiadan bir süre sonra gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER