Ulaşım

Tesla sürücüsüz araba teknolojisi için eski Apple çalışanını transfer etti

tesla autopilot

tesla surucusuz araba

Tesla sürücüsüz araba teknolojisini geliştirme konusundaki ciddiyetini, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirdiği bir işe alımla bir kez daha ortaya koydu. Şirket tarafından Electrek’e yapılan açıklamada, deneyimli işlemci tasarımcısı Jim Keller’ın Autopilot donanım mühendisliği ekibini yönetmek için Tesla’ya katıldığı belirtildi. AMD’nin bazı kilit mimarilerinin altında imzası bulunan Keller, Apple’ın A4 ve A5 işlemcilerini geliştiren ekibin de üyeleri arasında yer alıyor. Söz konusu işlemciler, orijinal iPad ve Apple TV’de de kullanılmıştı.

Keller’ın geçmişi, Tesla için de özel işlemciler tasarlayacağı anlamına gelmiyor. Ancak otomobil üreticisi, Keller’ın düşük güç tüketimi üzerine tasarım uzmanlığına dikkat çekmek dışında bir ipucu vermekten kaçınıyor.

Keller’ın yetenekleri itibarıyla Tesla gibi bir şirket için çok uygun olduğu söylenebilir. Otonom araba teknolojisinde kısıtlı bir alanda fazlasıyla yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyuluyor. Buna ek olarak, ortada donanımın çözümüne katkı sağlayabileceği çok sayıda problem bulunuyor. Keller’ın katkılarıyla Tesla Autopilot kısıtlı kullanılan bir seçenek olmaktan çıkıp standart bir özelliğe dönüşebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER