Ulaşım

Autopilot çalışırken direksiyon başında uyuyan Tesla sahibi polise yakalandı

tesla autopilot

Bir Tesla sahibi, aracın Autopilot özelliği aktifken koltuğu tamamen yatırılmış vaziyette uyurken yakalandı. Otomobilin bu esnada saatte 140 kilometre hızla hareket ettiği belirtildi. Söz konusu olay, Kanada’nın Alberta eyaletinde yaşandı.

Alberta polis teşkilatı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Alberta RCMP’ye bir aracın Ponoka yakınlarındaki ikinci otoyolda aşırı hız yaptığına yönelik bir ihbar geldi. Otomobilin otomatik sürüş modunda olduğu, her iki ön koltuğun da tamamen yatırıldığı ve otomobildekilerin de uyuduğu anlaşıldı.”

Bu açıklamayla birlikte Twitter hesabında otomobilin fotoğrafı da paylaşıldı.

Tesla’nın Autopilot’u tamamen bir sürücüsüz yolculuk sistemi değil. Ancak sistemde çok sayıda sürüş destek özelliği bulunuyor. Autopilot ile otoyollarda sürücü müdahalesi olmadan yolculuk yapmak mümkün. Ancak şirket sürücülerden gözlerinin daima yolda olmasını ve direksiyonu bırakmamalarını istiyor.

Tesla, bunu garanti altına almak için Autopilot’un aktif kalmasını direksiyona hafif bir kuvvet uygulanmasına bağlamıştı. Ancak kimi sürücüler, direksiyona küçük bir ağırlık bağlayarak bu koşulun etrafından dolaşıyor.

Olay raporunda polisin Autopilot kontrolündeki araçta gördüğü bazı ilginç hareketlere de değiniliyor. Polis lambalarını gördükten sonra Autopilot’un hızlanmaya başladığı ve radar verilerine göre 150 kilometre hıza ulaştığı belirtiliyor.

Aracın durdurulmasının ardından Tesla sahibine önce aşırı hız cezası kesildi. Daha sonrasında ise “tehlikeli sürüş” gerekçesiyle araç sahibi hakkında cezai işlem başlatıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER