EğlenceUlaşım

Tesla otomobillerine Steam desteği için Elon Musk’tan açıklama

tesla redwood

Tesla Steam desteğiyle otomobil içinde sunduğu oyunların sayısını artırmaya hazırlanıyor. Kendisine gönderilen bir tweet’e yanıt veren Tesla CEO’su Elon Musk, Steam entegrasyonunda mesafe katettiklerini ve önümüzdeki ay bir demo çıkarabileceklerini belirtti.

Tesla, Tesla Arcade hizmetiyle hâlihazırda araç içinde çok sayıda oyun sunuyor. Bunlar arasında Cuphead ve Sonic the Hedgehog gibi seçenekler bulunuyor. Ancak Steam entegrasyonu bu desteğin sınırlarının ciddi anlamda büyüyeceği anlamına geliyor. Entegrasyonun kapsamı ve nitelikleri ise belirsizliğini koruyor.

Musk daha önce Tesla’nın daha yeni Model X ve S otomobillerinde Cyberpunk 2077 ve The Witcher gibi otomobillerin oynanabileceği sözünü vermişti. Bu otomobillerde AMD Ryzen işlemci ve ayrıksı bir AMD RDNA 2 GPU olduğu için Musk’ın vaadi kulağa pek şaşırtıcı gelmemişti. Musk bu sözü henüz tutamasa da, Steam entegrasyonuyla bunu yerine getirebilir.

Tesla Steam entegrasyonu için ilk açıklama geçtiğimiz aylarda gelmişti

Tesla Steam entegrasyonu üzerinde çalışmaya bu yılın ilk zamanlarında başlamıştı. Musk, Steam’deki tüm oyunların Tesla’larda çalıştırılmasını amaçladıklarını belirtmişti. Bu açıklama Musk’ın en üst kalite oyunları Steam entegrasyonu üzerinden sunmayı hedeflediğini göstermişti.

İLGİLİ HABERLER