Teknoloji

Tesla SolarCity’yi 2.6 milyar dolar karşılığında satın alma sürecini tamamladı

tesla solarcityTesla SolarCity için 2.6 milyar dolar ödeyeceğini geçtiğimiz ağustos ayında açıklamıştı. Şirket bir açıklama yaparak anlaşmanın onay sürecinin tamamlandığını duyurdu. Bu satış anlaşmasıyla Elon Musk’ın iki şirketi birleşirken, sıra dışı milyarder tek marka altında hem elektrikli otomobil hem de solar çatı panelleri satma imkanı yakalamış oldu.

Geçtiğimiz hafta yapılan oylamada Tesla hissedarlarının yüzde 85’ten fazlası söz konusu satın almayı onaylamıştı. Geçtiğimiz ağustos ayında Tesla’dan yapılan açıklamada, iki şirketin birleşmesinin batarya ve güneş enerji operasyonlarının ölçeklendirilmesini mümkün kılacağı belirtilmişti. Birleşme sonucunda ortaya çıkacak yapının “Dünyanın dikey biçimde entegre olmuş tek sürdürülebilir enerji şirketi” olacağına da o dönemde dikkat çekilmişti.

Tesla SolarCity anlaşmasıyla bazı risklerin altına giriyor

Elon Musk ise birleşme konusunda kafasının çok net olduğuna dikkat çekmiş ve Tesla müşterilerinin isteklerinin SolarCity müşterilerinin istekleriyle kesiştiğini belirtmişti. Ancak birleşme hem Tesla hem de Elon Musk için ciddi tehlikeler de taşıyor. Kısa vadede geri dönüşü olmayan, uzun vadeli bir yatırım niteliği taşıyan bu anlaşmanın meyvelerini almak için sabırlı olmak ve operasyonu sürdürmek adına epey para harcamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER