Ulaşım

Tesla Semi için ilk büyük siparişini aldı

Tesla semi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla semiBudweiser biralarının üreticisi Anheuser-Busch, 40 adet Tesla Semi için sipariş verdiğini duyurdu. Tesla’nın ilk kamyonu olan Semi’ın üretimi 2019’da başlayacak. Anheuser-Busch’un siparişi, elektrikli kamyon için şimdiye kadarki en büyük talep olma özelliğini taşıyor.

Her Semi rezervasyonu için 20 bin dolar ödemek gerekiyor. Bu da Tesla’nın banka kasasına 800 bin dolar girdiği anlamına geliyor. Tesla kısa bir süre için rezervasyon bedelini 5 bin dolar olarak tutsa da, Anheuser-Busch’un siparişini bu bedel 20 bin dolara çıktıktan sonra vermiş olması muhtemel görünüyor.

Tesla’nın elektrikli kamyonlarının 150 bin dolar civarı bir rakam karşılığında satılması öngörülüyor. Bu da 40 araçlık Semi filosunun Anheuser-Busch’a maliyetinin 6 milyon dolara çıkabileceği anlamına geliyor. Elektrikli kamyonların ne zaman teslim edileceği ise belirsizliğini koruyor. Söz konusu Tesla olunca teslim tarihleri değişkenlik gösterebiliyor.

Tesla Semi, geçtiğimiz ay tanıtılmıştı. Elektrikli kamyon, kısa süre içinde nakliye ve lojistik sektörünün önemli oyuncularının dikkatini çekmişti. Walmart, kamyonun tanıtılmasından bir gün sonra 15 kamyon için ön sipariş verdiğini açıklamıştı. JB Hunt da çok sayıda Semi siparişi verdiğini duyurmuştu. İlerleyen günlerde Ryder, DHL ve Kanadalı süpermarket zinciri Loblow da Semi satın almak için rezervasyon yapan şirketler arasına katılmıştı.

Anheuser-Busch için Semi, karbon emisyonunu azaltmaya yönelik taahhüdünün bir göstergesi olma özelliğini taşıyor. İçecek sektörünün büyük oyuncuları arasında yer alan şirket, modern teknolojilerden yararlanarak hem operasyonlarının verimini artırmayı hem de çevreye olan etkisini azaltmayı amaçlıyor.

Tesla Semi Anheuser-Busch’un kullanacağı ilk yenilikçi kamyon olmayacak

Tesla Semi, Anheuser-Busch adına yenilikçi kamyonların kullanımı konusunda bir ilk olmayacak. Şirket geçtiğimiz yıl da Uber’in otonom kamyonlarıyla Colarado’da ürün nakliyatı gerçekleştirmişti. Uber, otonom kamyon projesini Alphabet’in ticari sır hırsızlığı iddiasının ardından rafa kaldırmıştı.

İLGİLİ HABERLER