Ulaşım

Tesla salgına rağmen 90 binden fazla araç teslimatı yaptı

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak

Tesla, yılın ikinci çeyreğinde 90 bin 650 aracı sahiplerine teslim ettiğini açıkladı. Söz konusu dönemin şartları, Tesla’nın başarısını biraz daha anlamlı kılıyor. Şirketin ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Fremont fabrikası, koronavirüs salgını nedeniyle bir süre kapalı kalırken; analistler Tesla’nın bu dönemde 72 bin civarında araç teslimatı yapabileceğini öngörmüştü.

Elektrikli otomobil üreticisi, 2020’nin ilk üç aylık döneminde 88 bin 400 araç teslimatı gerçekleştirmişti. Tesla’nın 2019’un son çeyreğindeki araç teslimatı sayısı ise 112 bin civarındaydı.

Tesla’dan verilen bilgiye göre, teslimatı gerçekleştirilen araçların 80 bin 50’sini Model 3 ve Model Y’ler oluşturuyor. Model S ve Model X’lerin toplam teslimat sayısı ise 10 bin 600 oldu.

Tesla’dan konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Fremont’taki ana fabrikamız çeyreğin büyük bölümünde kapalıydı. Buna rağmen, üretimimizi başarılı bir şekilde geçmişteki seviyelere yükseltebildik.”

Tesla CEO’su Elon Musk’ın şirket çalışanlarına bir e-posta gönderdiği ve bu zorlu dönemdeki “harika” çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği belirtildi. Musk, şirketin ay sonunda açıklanacak finans raporunda ne kâr ne de zarar açıklayabilecek bir noktada olabileceğini de dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER