Ulaşım

İkinci nesil Tesla Roadster 2020’de yollarda olacak

elon musk tesla roadster
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla, ilk elektrikli kamyonu Tesla Semi için düzenlediği tanıtım etkinliğinde bir sürprize imza attı ve ikinci nesil Roadster’ı da gözler önüne çıkardı. Yeni Tesla Roadster, 200 kWh kapasitesindeki bataryasıyla neredeyse 1000 kilometrelik bir menzil vadediyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, yeni Roadster ile Los Angeles ve San Francisco arasındaki mesafenin tekrar şarja ihtiyaç duyulmadan gidilip gelinebileceğini belirtti. 0’dan 100 kilometre hıza sadece 1.9 saniyede ulaşabilecek. 160 kilometre hıza ise 4.2 saniyede çıkabilecek. 400 kilometrenin üzerindeki en yüksek hıza ulaşmak ise yaklaşık 8.9 saniye alacak.

Otomobilde biri önde, diğer ikisi de arkada olmak üzere üç motor bulunuyor. Dört kişilik olması da yeni Roadster’ın dikkat çekici yönleri arasında yer alıyor.

tesla roadsterElon Musk, yeni Roadster için “Elektrikli araçları çok pis dövecek” tanımlamasını kullandı. Tesla CEO’su yeni Roadster’ın hızını anlatırken yakınlarda havalanan bir uçağı göstererek otomobilin söz konusu uçaktan daha hızlı gidebileceğini belirtti.

Yeni Tesla Roadster için 250 bin dolar ödemek gerekiyor

İkinci nesil Tesla Roadster’a sahip olmak ise pek kolay olmayacak. Otomobili satın almak isteyenlerin toplamda 250 bin dolar ödemesi gerekiyor. Bu miktarın 50 bin dolarlık kısmını anında ödenecek rezervasyon ücreti oluşturuyor. 250 bin doları hemen ödeyen ilk 1000 kişi ise otomobilin “Founders Edition” olarak adlandırılan versiyonuna sahip olacak. Otomobil, 2020’de yollarda boy gösterecek.

İLGİLİ HABERLER