Ulaşım

Tesla “Redwood” kod adlı yeni bir elektrikli otomobil geliştiriyor

tesla redwood

Tesla Redwood kod adlı, “crossover” formatında yeni bir elektrikli otomobil geliştiriyor. Kaynaklar tarafından Reuters’a verilen bilgiye göre, Redwood’un üretimi için çarklar 2025’in haziran ayında dönmeye başlayacak. Şirketin geçtiğimiz yıldan itibaren otomobilde kullanılacak bileşenler için tedarikçilerle temasa geçtiği belirtilirken, haftalık 10 bin araç üretiminin öngörüldüğü ifade edildi.

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz yılın mayıs ayındaki hissedar toplantısında şirketin yılda 5 milyon adet satış yapabilecek iki yeni elektrikli otomobil modeli üstünde çalıştığını açıklamıştı. Bu iddia, Musk’ın açıklamalarıyla örtüşüyor. Tesla CEO’su o dönemde “Hem ürünlerin tasarımı hem de üretim teknikleri sektörde mevcut olan her şeyin çok üstünde” şeklinde konuşmuştu.

Tesla bir süredir 25 bin dolarlık bir elektrikli otomobil de vadediyor. Musk bir ara bu vaadi rafa kaldırsa da, daha sonra tüketici faizlerindeki artış nedeniyle yeniden gündeme getirmişti. Reuters’in haberinde 2025’te tanıtılacak otomobilin fiyatı konusunda herhangi bir bilgi verilmiş değil.

Bu haberin zamanlamasının manidar olduğu söylenebilir. Zira şirket bir süredir görece eskimiş olan Model 3 ve Model Y’nin satışlarına bel bağlamış gibi görünüyor. Yeni modellerin ne zaman çıkacağı, Tesla hissedarlarının da merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bunun şirketin bugün gerçekleştirilecek hissedar toplantısının da önemli konu başlıklarından biri olması bekleniyor.

Tesla Redwood ile hissedar beklentilerini karşılayabilir

Tesla Redwood ve diğer yeni otomobil, eğer Musk’ın anlattıkları gibi çıkarlarsa, hissedarların ve eleştirmenlerin beklentilerini karşılayabilir. Şirketin ilk elektrikli kamyoneti Cybertruck, farklı türden yorumlar alarak yolculuğuna başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER