Bilim

Tesla Powerwall ile evler kendi güneş enerjisini üretebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla-powerwall-020515-1 Tesla Energy Powerwall adını verdiği yeni bir ev batarya sisteminin duyurusunu gerçekleştirdi. Tesla Powerwall adlı sistem evlere, iş yerlerine yerleştiriliyor ve güneş enerjisini depoluyor. Bu sistemin amacı insanların şehir elektrik şebekesine olan bağlılığı azaltmak ve bir kesinti olması durumunda yedek güç kaynağı olarak işlev görmek.

 

Güneş enerjisini depolayan piller uzun zamandır ortalıkta bulunuyor, ancak Tesla bunların kurulumunun ve kullanımının zor ve karmaşık olduğunu söylüyor. Lityum iyon tabanlı kendi çözümüyse tek bir birim veya birden fazla şekilde kurulacak şekilde daha fazla güce ihtiyaç duyanlara hizmet ediyor.

Powerwall kullanıcılara birkaç farklı yoldan güç temin ediyor. İlk olarak kullanıcının ürettiği fazla enerjiyi depoluyor, böylelikle belirli bir zamanda kullanılmayan enerji daha sonra kullanılabiliyor. Buna ek olarak şehir şebekesindeki elektrik en ucuz fiyat aralığındayken enerjiyi depolayabiliyor. Bu depolanan enerji de fiyatın en pahalı olduğu yoğun saatlerde ev aletleri için kullanılabiliyor, böylelikle maliyetler düşürülmüş oluyor.

tesla-powerwall-020515-2

Tesla Powerwall uzun vadede paradan tasarruf etmeyi amaçlıyor, ancak geniş çapta bakıldığında, güneş enerjisi üretimiyle birlikte şehir şebekesine olan bağlılığı azaltıyor, enerjiyi çevreyle daha dost kaynaklardan elde etmeyi sağlıyor.

Tesla, dünyanın daha yeşil bir geleceğe geçişini kolaylaştırmak istiyor. Güç tüketiminde yenilebilir enerji kaynaklarına bağlı olunduğu takdirde, en kirli güç üretim kaynaklarının önde gelen yarısının daha erken zamanda emekliye ayrılabileceğini söylüyor. Daha temiz, küçük ve esnek bir enerji şebekesine sahip olabileceğimizi dile getiriyor.

Tesla Powerwall Ev Batarya Sisteminin evdeki her şeyi besleyebildiğine dikkat çekiyor. 0.2 kWh güç çeken buzdolabından 2.3 kWh çeken çamaşır makinesine, 7 kWh veya 10 kWh güç desteği sunan Powerwall birimlerinin evdeki her şeyi çalıştırmaya yeteceğini belirtiyor.

tesla-powerwall-020515-3

Powerwall 2 kW’de sürekli güç sağlıyor, güç çıkışı en yüksek 3kW seviyesine çıkıyor. Piller bakımından herhangi bir sınırlama yok; çift veya daha fazla sayıda pili bağlamak mümkün oluyor. Tabii ki, pili dolduracak güneş ışığı miktarı sınırlı, ancak Powerwall elektrik şebekesine bağlı olduğu için, kullanıcı kendi elektriğini üretmediği zamanlarda normal şehir şebekesine geçip oradan enerji temin etmek mümkün oluyor.

Tesla Powerwall’un 10 kWh’lık versiyonu 3500 dolar, 7 kWh’lık versiyonu da 3000 dolar fiyatla tedarikçilere, eylül ayından itibaren dağıtılmaya başlanacak. Ürünün tedarikçiler için maliyeti bu şekilde, ancak sistemin, güneşten enerjiyi çekmeyi sağlayan güneş panelleri gibi, geri kalan birimleri ve kurulum için de belirli bir parayı gözden çıkarmak gerekecek.

İLGİLİ HABERLER