Bilim

Tesla Powerwall’un ikinci versiyonu 2016’da satışa sunulacak

tesla powerwall

Tesla, güneş enerjisini depolayıp ihtiyaç duyulduğunda yedek enerji kaynağı olarak kullanabilen Powerwall’u geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Kısıtlı sayıda üretilmiş olmasına rağmen, Tesla Powerwall için gelen ön sipariş sayısı 38 bini bulmuş ve ürünün 2016’nın ilk yarısı için ayrılan stokların tükendiği açıklanmıştı. Powerwall’un yeni versiyonuna geçişin zamanını geldiğini söyleyen Tesla CEO’su Elon Musk, ikinci nesil Powerwall’un önümüzdeki yaz aylarında hazır olacağını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Paris’te Tesla otomobil sahipleriyle bir araya gelen Musk, Tesla Powerwall ve Powerpack ile çok sayıda deneme gerçekleştirdiklerini ve çok iyi sonuçlar gördüklerini dile getirdi. Powerwall’un ikinci versiyonunu temmuz veya ağustos ayında görücüye çıkaracaklarını söyleyen Musk, yeni versiyonun Powerpack’in yeteneklerini önemli ölçüde geliştireceğinin altını çizdi.

Musk, bahsettiği gelişimin son kullanıcılara ne ifade edeceği konusunda fazla ipucu vermedi. Tesla CEO’sunun sözleri büyük bir değişim anlamına gelse de, Musk pil teknolojisindeki gelişimin ilk etapta bu denli gözle görülür olmayacağının altını çizmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER