Ulaşım

Tesla otonom sürüş özelliğinin fiyatını artırıyor

tesla otonom sürüş
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla otonom sürüş özelliğine bu yıl içinde ikinci defa zam yapıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Full Self-Driving (FSD) yazılımının fiyatının 5 Eylül itibarıyla 12 bin dolardan 15 bin dolara çıkacağını açıkladı.

5 Eylül’den önce verilecek siparişler için yine 12 bin dolarlık fiyat geçerli olacak. Musk, Tesla sahiplerinin mevcut otomobillerini Tesla uygulaması üzerinden iki dakika içinde FSD ile güncelleyebileceklerini hatırlatmayı da ihmal etmedi. Otomobilin mevcut Autopilot kabiliyetlerine bağlı olarak FSD yazılımını araca eklemenin aylık bedeli 199 doları bulabiliyor.

Tesla FSD yazılımının fiyatını yıllardır istikrarlı bir şekilde artırıyor. FSD, Autopilot’tan ayrı bir seçenek olarak kullanıma sunulduğunda yazılımın fabrikadan çıkışta yükleme bedeli 5 bin dolardı. Daha sonradan FSD güncellemesini almak içinse 7 bin dolar ödemek gerekiyordu.

Tesla otonom sürüş yazılımının fiyatını bu yılın başında 10 bin dolardan 12 bin dolara çıkarmıştı. Yıl içinde yeni bir fiyat artışının sinyali de daha önceden verilmişti. Elon Musk, temmuz ayında yaptığı bir paylaşımda FSD fiyatının “saçmalık derecesinde ucuz” olduğunu belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER