Ulaşım

Teslalar yakında insanlarla konuşacak

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla sahiplerinin yoldan geçen veya kaldırımlarda yürüyen yayalarla konuşmaları için camlarını açmalarına gerek kalmayacak. Şirketin CEO’su Elon Musk, Tesla’ların dışına yerleştirilecek hoparlörler ile sürücülerin seslerini dışarıya duyurabilmesini planladıklarını belirtti. Söz konusu hoparlörler, ABD ve Avrupa Birliği tarafından getirilen ses çıkarma zorunluğu nedeniyle Tesla’nın elektrikli otomobillerine eklenecek.

Elon Musk, yeni sistemin nasıl çalışacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak özellik önceden kaydedilmiş kısa ses kliplerini destekleyecek gibi görünüyor. Musk, otomobillerden “gaz çıkarma” sesinin bile duyulabileceğini belirtti.

Tesla’nın eski otomobillerinin bu özelliği desteklemesi beklenmiyor. Kullanıcıların canlı ses kaydı mı göndereceği, yoksa otomatik sesler mi iletebileceği belirtilmiyor. Ne olursa olsun bu özelliğin bir güvenlik önlemi olarak fayda göstereceği söylenebilir.

Tesla yeni özelliğiyle insanları güldürebilir

Bu özellik sayesinde yola fırlayan dikkatsiz yayaları uyarmak için korna çalmanın dışında da bir seçenek ortaya çıkıyor. Buna ek olarak, tehlikede hisseden kişilerin de otomobilden çıkan sesle kendilerini koruma altına alması kolaylaşabilir.

Tesla’nın yeni özelliğinin insanları güldürme potansiyeli olduğu da söylenebilir. Elon Musk’ın kişiliği ve paylaşımları da bu potansiyelin gerçeğe dönüşebileceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER