Tesla CEO’su Elon Musk, şirketinin “Nöbetçi Modu” adını taşıyan yeni bir güvenlik özelliği üstünde çalıştığını açıkladı. Bu özellik sayesinde araç sahipleri, araçlarına yönelik saldırıları ve hasarları kayıt altına alabilecek. Musk, Nöbetçi Modu’nun duyurusunu bir Model 3 sahibinden gelen şikayet üzerine açıkladı.
Model 3’ünde bir göçük oluştuğunu belirten müşteri, şirkete park hâlindeyken kayıt yapacak bir 360 derece kamera yerleştirilmesini önerdi. Musk, bu öneriye şu sözlerle yanıt verdi: “Nöbetçi Modu yakında Gelişmiş Autopilot özelliği bulunan tüm otomobillere geliyor.” Tesla CEO’su daha sonra yaptığı açıklamada, Autopilot 2.5 donanımının bulunduğu tüm araçlarda güncellemeden yararlanılabileceğini ifade etti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla araçları yakında Uber sürücüsüyle konuşur gibi yönetilebilecek

Mahkeme Elon Musk’ın Tesla ve SpaceX e-postalarının incelenmesine onay verdi

Tesla’nın sürüş sistemi ölümlü kazanın ardından yeniden mahkemelik oldu

Ölümlü Tesla kazasında yeni iddia: Sürücü FSD’yi devre dışı bıraktı

Autopilot açık Tesla evin içine daldı, bir kişi hayatını kaybetti
Seçilen ismin Iron Man Mark 43 kostümündeki nöbetçi moduna bir tür saygı duruşu olduğu söylenebilir. Bu modun daima açık bir yol kamerası olması muhtemel görünüyor. Ancak modun araca yönelik bir darbe veya saldırının algılanması durumunda devreye girebileceği de ifade ediliyor. Musk, modun özellikleri konusunda bilgi vermedi.
Tesla Nöbetçi Modu için gerekli olan 360 derece yol kamerasını ekim ayında yayınladığı yazılım güncellemesiyle Hardware 2.5’in bulunduğu otomobillerde aktif hâle getirmişti. Bu özellik sayesinde kullanıcılar otomobilin ön kamerasından yol kamerası olarak da yararlanabiliyor. Görüntüler de otomobile USB girişiyle bağlanan bir flaş bellek üzerine kaydedilebiliyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


