Ulaşım

Tesla “sinir bozucu” bir müşteriye otomobil satmaktan vazgeçti

tesla yapay zekâ

tesla

Müşterinin kendisine sunulan servisten memnun kalmadığı takdirde bir şirkete ait ürünü satın almaması gayet sık karşılaşılan bir durum. Bunun tersini yaşamak ise çok görülebilecek cinsten bir olay değil. Ancak söz konusu nadir durum da zaman zaman yaşanabiliyor ve bir şirket ürününü “sinir bozucu” bir müşteriye satmaktan vazgeçebiliyor.

Özellikle ürünleri yoğun ilgi gören şirketler, söz konusu “tok satıcı” tavrını daha rahat takınabiliyor. Risk yatırımcısı Stewart Alsop’un Medium aracılığıyla anlattığı olay, söz konusu senaryonun gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor. Alsop, Tesla Model X SUV için verdiği siparişin şirket tarafından iptal edildiğini belirtirken, iptali şirketin eylül ayındaki Model X lansman etkinliğini iki saat geç başlatmasını ve bu sürede yemek vermemesini eleştirmesine bağladı.

Alsop’un Medium profiline bakıldığında şirketlerin ürünlerini ve müşteri hizmetlerini eleştiren çok sayılda paylaşımın bulunması dikkat çekiyor. Hedef tahtasına oturttuğu şirketlerin büyük kısmının eleştiriyi hak ettiği de rahatlıkla söylenebilir. Ancak servisinden memnun kalınmadığı hâlde alternatifi bulunan bir şirketten ısrarla ürün almanın da sorunlu bir davranış olduğunu belirtmek gerekiyor. Aynı yaklaşımı benimsediği görülen Tesla’nın da Alsop ile uğraşmayı istemediği açıkça anlaşılıyor.

Model X’in üretim takviminde geride kalan Tesla, Alsop’u çıkartarak üretim bandını bir nebze de olsa rahatlatmış olabilir. Ancak şirketin diğer alıcılarını memnun etmek adına işleri biraz daha hızlandırması ve Model X sevkiyatlarını zamanında gerçekleştirmek için biraz daha fazla ışık vermesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER