Ulaşım

Tesla mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı ile yollarını ayırdı

tesla redwood

teslaTesla Model 3 üretiminde belirlediği haftalık hedefe sonunda ulaşsa da, bu durum şirketten gelen haberlerin tamamen pozitif olduğu anlamına gelmiyor. Elektrikli otomobil üreticisi tarafından Bloomberg’e gönderilen açıklamada, şirket ile mühendislikten sorumlu başkan yardımıcısı Doug Field’ın yollarının ayrıldığı belirtildi.

Field’ın görevi neden bıraktığı ve yerini kimin alacağı henüz bilinmiyor. Ayrılık kararı öncesinde altı hafta boyunca izin kullanan Field’ı şirkette tutmak için bu süre yeterli olmamış gibi görünüyor.

Daha önce Apple ve Segway’de görev yapan Field, 2013 yılında yeni nesil araçların geliştirilmesine öncülük etmek için elektrikli otomobil üreticisine katılmıştı. Aradan geçen beş yıllık süreçte şirketin geldiği noktada Field’ın önemli katkıları olsa da, bu durum bazı potansiyel gerilim kaynaklarının da var olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şirketin CEO’su Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl Model 3 için süreç başlarken Field’dan hem imalatın hem de üretimin sorumluluğunu üstlenmesini istediği biliniyor. Uzun süre boyunca üretimde yoğun olarak robotları kullanan şirket, belirlediği hedeflere ulaşma konusunda başarısız olmuştu. Musk’ın sorumluluğu almasıyla üretimde farklı bir yaklaşımı uygulamaya koyan Tesla, bunun karşılığında haftada 5 bin Model 3 üretme hedefine ulaşmıştı. Bu durumun Field’ın şirketteki itibarını önemli ölçüde sarstığını söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER