ManşetlerUlaşım

Tesla Model Y Türkiye pazarında: Fiyatlar açıklandı

tesla model y

Tesla, geçen yıl Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayacağını duyurmuştu. Yaklaşık bir yıllık bekleyişin ardından, şirket ülkemizde Tesla Model Y satışlarına başlamaya hazırlanıyor. Hatırlanacağı üzere, Tesla geçtiğimiz hafta resmi Instagram hesabında 4 Nisan tarihini işaret eden bir gönderi paylaşmıştı.

Tesla, Kanyon AVM’de düzenlediği etkinlikle birlikte Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptı. Tesla’nın Türkiye’deki serüvenine dair geçmişe gidersek, 2015 yılında şirketin Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi adlı yerel bir şirket kurarak faaliyete başladığını belirtelim. Türkiye operasyonlarının başında ise daha önce Lufthansa Group’ta görev yapan Kemal Geçer bulunuyor.

tesla model y

Tesla Model Y Türkiye fiyatları

Tesla Model Y, Türkiye’de 1,54 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satılacak Tesla, Türkiye’de şimdilik sadece Model Y satışa sunacak. Şirketin diğer modelleri olan Model S, Model X ve Model 3 ise henüz ülkemizde satışa sunulmamış durumda. Türkiye’de satışa çıkacak Model Y, Tesla’nın en uygun fiyatlı modellerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Model Y, 4 Nisan’da online satışa açılacak ve fiyatı 1,54 milyon TL’den başlayacak. Model Y’nin üç farklı versiyonu bulunacak ve menzilleri sırasıyla 430, 533 ve 514 km olacak. Model Y serisinin en üst seviye versiyonu olan çift motorlu dört çekerin fiyatı ise 1,77 milyon TL olarak belirlendi.

Model Y için Türkiye’deki ön sipariş bedeli 10 bin TL olarak açıklandı. Teslimatların ise önümüzdeki Mayıs ayında başlaması bekleniyor. Tesla Model Y teslimatları, Kanyon ve Akasya AVM’lerde gerçekleştirilecek. Tesla’nın Türkiye’deki gelişmelerini takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER