Ulaşım

Tesla Model Y teslimatları başladı

tesla model y

Tesla Model Y, tanıtılmasının üstünden neredeyse bir yıl geçtikten sonra sahipleriyle buluşmaya başladı. Şirketin müşterileri tarafından yapılan paylaşımlar, Tesla’nın teslimat sürecine söz verdiği gibi ilkbaharda başlayacağını göstermişti.

İlk etapta kaç adet Model Y’nin teslimatının gerçekleştirildiği şu an için bilinmiyor. Ancak teslim edilen araçların önemli kısmını daha yüksek fiyatlı Uzun Mesafe ve Performans konfigürasyonlarına sahip araçların oluşturduğu belirtiliyor.

Model Y ve Model 3 arasında pek çok ortak nokta bulunuyor. Ancak Model Y’nin özü itibarıyla Model X için daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak konumlandırıldığını söylemek gerekiyor.

Model X’teki performans, daha gelişmiş kabin teknolojisi veya “falcon wing” olarak adlandırılan özel kapı tasarımı Model Y’de mevcut değil. Ancak Model 3’e göre daha büyük bir alan ve 7 koltuk seçeneği sunması, Model Y’yi farklı bir noktaya yerleştiriyor.

Tesla için Model Y teslimatlarının başlaması kuşkusuz iyi bir haber. Şirketin bu ivmeyi 2020’nin kalanında da sürdürmeyi isteyeceği kesin. Ancak küresel koronavirüs salgınının etkileri, bu konuda iyimser olmayı zorlaştırıyor. Tesla’nın mevcut ortamda üretim hızını ne kadar koruyabileceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER