Ulaşım

Tesla Model Y’ye ait ilk fotoğrafı paylaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla model yTesla Model Y adını verdiği SUV formatında bir otomobil üzerinde çalıştığını daha önce açıklamıştı. Şirket, bu çalışmalarda gelinen noktayı kısmen de olsa gösteren bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaştı. Şirketin salı günü Kaliforniya’nın Mountain View şehrindeki Bilgisayar Tarihi Müzesi’nde düzenlediği yatırımcı toplantısında paylaşılan fotoğraf, otomobil hakkında fazla bilgi vermiyor. Fotoğrafta sadece otomobilin ön camı ve farları ayırt edilebiliyor.

Ancak kimi zaman fotoğraflarda görünmeyen unsurlar, görünenlere kıyasla daha fazla bilgi verebiliyor. Tesla’nın paylaştığı fotoğrafta da otomobilin yan aynalarının bulunmaması göze çarpan detay oluyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Model Y’nin tamamen yeni bir platform üzerine inşa edileceğini bir kez daha hatırlattı. Ciddi ölçüde geliştirilmiş bir üretim hattından çıkması beklenen otomobilin yollara çıkışının ise 2019’un sonunu bulabileceği, hatta 2020’ye sarkabileceği ifade ediliyor. Elektronik sistemi de seleflerinden farklı olacak otomobilde 12 voltluk eski sistem kullanılmayacak.

Tesla Model Y öncesinde de yan aynalardan kurtulmayı istemişti

Tesla daha öncesinde de yan aynalardan kurtulmayı istemişti. Şirketin Model X için hazırladığı ilk tasarımda da yan aynalar bulunmuyordu. Ancak bu tasarım yetkili kurumlar tarafından onaylanmamıştı. Aynı senaryonun Model Y’de tekrarlanıp tekrarlanmayacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER