Ulaşım

Tesla Model X önümüzdeki eylülden itibaren yollara çıkacak

tesla model x

tesla-model-x

Tesla, her çeyrekte hissedarlarına gönderdiği mektupların sonuncusunda Model X’in önümüzdeki aydan itibaren yollarda gözükmeye başlayacağını doğruladı. Aracı satın alma konusunda hızlı davrananlara teslimatların üçüncü çeyreğin sonlarında başlayacağı belirtilirken, ilk etapta kısıtlı bir teslimat gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, daha fazla doğrulama taşıtı geliştirdiklerini, nihai mühendislik işlemlerini ve testleri yaptıklarını, yeni üretim ekipmanlarını kullanmaya başladıklarını ve tedarikçilerle olan düzenlemeleri sonlandırdıklarını belirtti. 500’ü aşkın robotun bulunduğu yeni kasa merkezinde kullanıma uygun Model X kasaları hazırladıklarını söyleyen Musk, üretim sürecinde gerekli doğrulama ve ince ayarları yaptıklarının da altını çizdi.

Tesla Model X, tıpkı Model S gibi, şirketin Fremont’taki fabrikasında üretiliyor ve her iki model aynı montaj hattını paylaşıyor. Tesla Model X’in üretim süreci otomobilin duyurulmasından bu yana çeşitli duraklamalarla karşı karşıya kalmış ve bu da 2014’ün sonu olarak belirlenen ilk teslimat tarihinin ileriye atılmasına neden olmuştu. Şirketin CEO’su Elon Musk, temmuz ayında yaptığı açıklamada iki ay içinde Model X teslimatına başlamayı umduklarını dile getirmişti. Yapılan son duyuru, şirketin bu zaman hedefini tutturma konusunda kendine olan güvenini ortaya koyuyor.

Tesla kendine güvenini ortaya koysa da, yaşanabilecek olası problemlere karşı uyarıda bulunmayı da ihmal etmiyor. Şirket, tek bir tedarikçiyle yaşanacak sorunun bile üçüncü çeyrekte üretilecek Model X sayısını 800 birim aşağıya çekebileceğini belirtiyor. Tesla Model X üretiminde yaşanacak zorlukların Model S üretimini etkileyebileceği de şirket tarafından açık biçimde dile getiriliyor.

İLGİLİ HABERLER