Ulaşım

Tesla Model X fiyatında indirime gitti

tesla model x

tesla model xTesla Model X satın almak isteyenler için en uygun seçenek niteliğindeki 60D isimli versiyondan vazgeçmiş olsa da, potansiyel müşterilerinin fiyat kaygılarına kayıtsız kalmıyor. Şirket Model X’in baz versiyonu olan 75D’nin fiyatında 3 bin dolarlık bir indirime gitti.

Bu indirimle Model X’in ABD’deki vergi öncesi fiyatı 79 bin 500 dolara indi. Söz konusu rakam, iki yıl önce otomobil satışa sunulduğunda belirlenen fiyatla neredeyse aynı seviyede duruyor. Tesla’dan yapılan açıklamada, indirim kararının basit ekonomik nedenler çerçevesinde alındığı belirtildi.

Model X 75D piyasaya çıktığında Tesla için kâr marjının düşük seviyedeydi. Ancak aradan geçen dönemde verimliliğini ve kârlılığını artıran şirket, bilançolarına zarar vermeden fiyatlarında indirime gitme imkanına sahip oldu.

Tesla Model X satışlarındaki momentumu koruyabilir

Yapılan indirim, Model X gibi lüks bir otomobilin satışlarını artıracak cinsten değil. Ancak Model 3’ün henüz yeni piyasaya çıktığı bir ortamda, Tesla’nın Model X satışlarındaki momentumu koruması adına önem teşkil ediyor. Tesla ve elektrikli otomobil pazarı için en büyük potansiyelin Model 3’te olduğu gerçeği ise değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER