Ulaşım

Tesla Model S ve Model X yazılım güncellemesiyle daha hızlı kalkacak

tesla model s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla model sTesla elektrikli otomobillerinin potansiyel performansının her zerresinden faydalanmak için oldukça sıkı biçimde çalışıyor. Elon Musk, aralık ayında yayınlanacak güncellemeyle Model S ve Model X otomobillerinin P100D versiyonlarının kalkış hızını artıracak.

Güncellemeyle birlikte Tesla Model S, 0’dan 100 kilometre hıza 2.4 saniyede çıkabilecek. Otomobil böylelikle 400 metreyi 10.4 saniye içinde kat edebilecek hâle gelecek. Model X de 0’dan 100 kilometreye 0.1 saniye daha hızlı çıkabilecek. Otomobilin 400 metreyi kat etme süresi de 0.1 saniye kısalacak.

0.1 saniyelik gelişimler kulağa çok etkileyici gelmeyebilir. Ancak şimdiden hızlanma konusunda piyasadaki en hızlı otomobillerle boy ölçüşebilecek kıvama gelen elektrikli araçlar için bu tarz küçük adımlar büyük önem taşıyor.

Tesla Model S 100 kilometre hıza çıkma konusunda Bugatti Chiron ile rekabet ediyor

Model S, 0’dan 100 kilometre hıza 2.4 saniyede çıkıyor. Bu da otomobili hızlanma konusunda Bugatti Chiron ile rekabet edebilecek noktaya getiriyor. Bugatti Chiron, 100 kilometre hıza 2.5 saniyeden kısa bir süre içinde çıkabiliyor. Tesla Model X ise 2.8 saniye gibi kısa bir süre içinde 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bunun da Bentley Bentayga’nın kalkış performansından daha iyi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tabii ki, bu süreler otomobillerin performansı konusunda tüm hikayeyi aydınlatmıyor. Benzinli otomobiller başlangıçta yavaş olsa da, sonrasında hızlanabiliyor. Yine de, drag yarışında bir Tesla’nın karşısına çıkmak fazlasıyla cesaret istiyor.

İLGİLİ HABERLER