Ulaşım

Tesla Model S sürücüsü trafik kazasında hayatını kaybetti

tesla model s kaza hollandaSon yılların en gözde elektrikli otomobillerinden biri olan Tesla Model S, yine bir kazayla gündeme geldi. Hollanda’da bu sabah (7 Eylül) meydana gelen kazada otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Kazaya neyin sebebiyet verdiği şu an için bilinmiyor.

Trafik kazaları, üzücü de olsa, sıklıkla görülen vakalar. Ancak Tesla otomobillerinin karıştığı kazalar gündemde biraz daha fazla yer buluyor. Bu durumda otomobilin Autopilot adını taşıyan, yarı sürücüsüz olarak nitelenebilecek bir sürüş modunun varlığı önemli bir rol oynuyor. Autopilot modunun güvenliği daha öncesinde de bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. Geçtiğimiz mayıs ayında, ABD’nin Florida eyaletinde meydana gelen bir kazada, Autopilot modunda seyahat eden bir kişi hayatını kaybetmişti.

Hollanda’daki kazanın neden ölümle sonuçlandığı henüz bilinmiyor. Sebeplerin bilinmemesine ek olarak, Tesla’nın aldığı güvenlik önlemlerinin neden 53 yaşındaki sürücüyü korumadığı da belirsizliğini koruyor. Daha öncesinde de Tesla’ların dahil olduğu büyük kazalar yaşansa da, yolcular bu kazadan kurtulmayı başarmıştı.

Hollandalı kaynaklarda da henüz kazanın sebebine ilişkin bilgi verilmiş değil. Ancak bazı haberlerde bataryanın otomobilden ayrıldığı iddiası göze çarpıyor. Söz konusu bataryanın otomobilden 20 metre uzakta alev aldığı da konuşulanlar arasında bulunuyor. Yangının söndürülmesinin yarım saati bulduğu söyleniyor.

Tesla Model S kazasıyla ilgili olarak inceleme başlattı

Tesla, kazaya neyin neden olduğu konusunda inceleme başlatmak için elini çabuk tuttu. Şirketten yapılan açıklamada incelemenin ardından sonucun kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER