ManşetlerUlaşım

Tesla Model S hırsızlığı saniye saniye kaydedildi – Video

tesla model s

Bir Tesla Model S sahibi, otomobilinin pasif giriş sisteminin devredışı bırakılarak çalınmasını gösteren videoyu YouTube’da paylaştı. Antony Kennedy isimli Model S sahibi, güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri, üzerine çeşitli açıklamalar da ekleyerek yayınladı.

Videoya göre, hırsızlar otomobilin uzaktan kilit sisteminden pasif sinyal almak için bir tablet kullanıyor. Bu yolla elde edilen veri sayesinde otomobilin kilidi açılıyor. Ancak otomobilin kilidini açmayı başaran hırsızlar, hemen olay yerinden kaçıp gidemiyor. Otomobilin şarj kablosunu çıkarmak, hırsızları kilidi açmaya çalışmaktan daha fazla uğraştırıyor.

Tesla kısa süre önce pasif giriş yoluyla yapılabilecek hırsızları engellemek adına ekstra önlemler almıştı. Ancak Antony Kennedy söz konusu önlemleri aktif hâle getirmediğini mahcup şekilde kabul etti.

Kennedy tarafından aktive edilmeyen en dikkat çekici önlem olarak sürüşe PIN koduyla başlanması özelliği öne çıkıyor. Uzaktan kumanda ile yüründüğünde kilidi açan pasif giriş sistemini de aracı dışarıya park etmesine rağmen açık bırakan Kennedy’nin bir diğer hatası ise uzaktan kumandayı dışarıdan gelecek sinyallere karşı korumaya alan Faraday kesesini kullanmaması olmuş.

Tesla Model S sahibi kendi hatalarını kabul etse de, unutulmaması gereken bir noktayı hatırlatmaktan da geri kalmıyor. Kennedy, bir hırsızlık kurbanı olduğunu ve otomobilini çalan iki kişinin yakalanması gerektiğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER