Ulaşım

Tesla Model S için 100 kilowatt batarya seçeneği sunulabilir

tesla model s

Tesla Model S için önümüzdeki günlerde yayınlanacak güncellemenin kullanıcılara “Biyolojik Silah Savunma Modu” adı verilen bir hava filtreleme sistemini ve 100 kilowatt batarya seçeneğini getirebileceği belirtiliyor. Kaynaklar, yeni seçenekler getiren güncellemenin bu hafta içinde Tesla web sitesine yerleştirilecek özel Model X sipariş aracı ile birlikte sunulabileceğini ifade ediyor. Halihazırda şirketin Model S sahiplerine sunduğu en büyük batarya 90 kilowatt kapasiteli.

Model S’e eklenecek özelliklere dair haberler, geçtiğimiz hafta itibarıyla konuşulmaya başlamıştı. Ancak LED farlar ve havalandırmalı koltuklar gibi özellikler, kulağa biraz daha “lüks odaklı” gibi geliyor. Havalandırmalı koltuk özelliğinin Model X’e gelmesinin beklendiğini de ayrıca belirtmekte fayda var. Diğer değişikliklerin ise renk seçeneklerin artırılması ve araç tasarımına yapılabilecek küçük dokunuşlar olabileceği söyleniyor.

Son dakikada planlarını iptal etmesiyle meşhur Tesla’nın söz konusu değişiklikleri sunmaktan vazgeçebileceğini unutmamak gerekiyor.

Tesla, geleneksel otomobil üreticileri gibi modelleri için yılları kullanmıyor. Ancak Model S, geride kalan süre içinde çeşitli modifikasyonlardan geçmiş durumda. Yarı otonom Autopilot donanımının eklenmesi ise Tesla’nın bugüne kadar Model S’te gerçekleştirdiği en önemli güncelleme olarak nitelenebilir. Şirketten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, genelde bu tarz haberleri yalanlamayı veya sessiz kalmayı tercih eden Tesla’nın tavrı kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER