Ulaşım

Tesla yeni tasarımla Model 3’ün üretim maliyetini düşürecek

Tesla Model 3 Performance 3.5 saniye içinde 97 kilometre hıza ulaşacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla Model 3‘ün yeniden tasarımı için hazırlanıyor. Reuters’ın haberine göre, şirket çalışmaları “Highland” kod adıyla yürütüyor. Tesla’nın amacının üretim sürecinin sadeleştirmek ve gerekli parça sayısını azaltmak olduğu söyleniyor.

Yeniden tasarımla birlikte otomobilin dış görünüşünün ve yürüyen aksam performansının değişebileceği belirtiliyor. Proje kapsamında 2021 çıkışlı Model S’in de yeniden tasarlanacağı söyleniyor. Model S’teki direksiyon bağlantı noktasının Model 3’e eklenip eklenmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Yenilenen Model 3’ün üretiminin 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla Tesla’nın Çin’in Şanghay şehrindeki fabrikasında başlayacağı söyleniyor. Aynı zamanda ABD’nin Fremont şehrindeki fabirkada da yeni Model 3’ün üretileceği belirtiliyor. Tesla’nın Model 3’te ne kadar tasarruf yapmayı planladığı bilinmiyor. Bu tasarrufun ne kadarının müşterilere yansıyacağı da şu an için karanlıkta kalan noktalar arasında yer alıyor. Tesla hâlihazırda ürettiği her otomobilden yaklaşık 9500 dolar kâr ediyor.

Yenilenen Tesla Model 3 2023’e yetişmeyebilir

Reuters’ın haberinde yenilenen Model 3’te yeni nesil 4680 batarya hücrelerinin bulunup bulunmayacağı konusunda bilgi verilmiyor. Elon Musk 2020’de yaptığı açıklamada yenilenen batarya hücreleri ile üç yıl içinde 25 bin dolarlık elektrikli otomobiller üretebileceklerini belirtmişti.

Yine de, yenilenen Tesla Model 3 hakkında çıkan haberlere temkinli yaklaşmakta fayda var. Reuters’ın son zamanlarda Tesla cephesinden verdiği bilgiler pek doğru çıkmayabiliyor. Buna ek olarak, Tesla’nın da kendisine hedef olarak belirlediği tarihler konusunda pek tutarlı olmadığını hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER