Ulaşım

Tesla Model 3 üretiminde yine hedefi kaçırdı

tesla model 3

Tesla Model 3 üretiminde hacmi yükseltmeyi başarsa da, istikrarı koruma konsunda sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor. Şirket geçtiğimiz haziran ayının sonlarında haftada 5 bin adet Model 3 üretme hedefine ulaşmış ve vakit kaybetmeden çıtayı yukarıya çekerek haftada 6 bin Model 3 üretmeyi kendisine hedef olarak belirlemişti. Ancak bu hedefte de evdeki hesap çarşıya uymamışa benziyor.

Electrek sitesinde yer alan habere göre, Tesla ağustos ayının son haftasında 4 bin 300 adet Model 3 üretebildi. Haziran ayının sonundan bu yana 5 binden fazla Model 3 üretilebilen bir haftanın olmadığı bilgisi ise işleri biraz daha ilginç bir hâle getiriyor.

Tesla’nın eylül ayında sona erecek üçüncü çeyrek için belirlediği toplam Model 3 üretim hedefini hâlâ tutturabileceği belirtilse de, üretim rakamlarının pek fazla öne çıkarılmayacağı düşünülüyor.

Tesla Model 3 için belirlenen haftada 5 bin araç üretme hedefinin sürdürülebilir olup olmadığı sorusu ilk günden bu yana soruluyor. Electrek’in haberi, haziran ayının sonunda ulaşılan noktanın da geçici bir patlama olduğunu düşündürüyor. Yine de, Tesla’nın üretim performansı konusunda daha somut fikir edinmek için şirketten gelecek açıklamayı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER