Ulaşım

Tesla Model 3 üretiminde çarkları bir kez daha durdurdu

tesla model 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla model 3Tesla Model 3 üretiminde belirlediği hedefleri karşılamak için gaza basmaya çalışsa da, henüz yolculukta istediği hıza ulaşabilmiş değil. Buzzfeed’de yer alan habere göre, şirket ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Freemont şehrindeki fabrikasında bulunan Model 3 üretim hattını 4-5 günlük bir süre için kapattı.

Şirket benzer bir hareketi geçtiğimiz ay da gerçekleştirmişti. O dönemde yapılan açıklamada, söz konusu aranın otomasyonu geliştirmek ve üretim oranını artırmak adına darboğazları çözmek için verildiğini belirtmişti. Tesla söz konusu araların geniş ölçekli üretimler için sıra dışı olmadığının da altını çizdi. Elektrikli otomobil üreticisi, mart ayında yaptığı açıklamayı yeni durdurma kararının ardından bir kez daha tekrarladı.

Tesla 2018’in birinci çeyreğinin tamamlanmasıyla birlikte haftada 5 bin Model 3 üretebilir hâle gelmeyi amaçlamıştı. Ancak bundan birkaç hafta önce yayınlanan bir üretim raporu, şirketin haftada 2020 adet Model 3 üretebildiğini gözler önüne sermişti.

Tesla CEO’su Elon Musk, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada üretimde robotlara fazla bağımlı olmanın ve Nevada’daki Gigifactory’de gerçekleştirilen pil üretiminde yaşanan sıkıntıları başlıca problemler olarak göstermişti. Musk, Tesla Model 3 üretiminde hedeflenen hıza erişebilmek içinse yeni tarih olarak temmuz ayını işaret etmişti.

İLGİLİ HABERLER