Ulaşım

Tesla Model 3 üretiminde hedefi tutturmak için 7/24 çalışacak

tesla model 3

tesla model 3Tesla Model 3 üretiminde hızlanabilmek adına çalışmalarına devam ediyor. Şirket bu hedefi gerçekleştirebilmek adına bazı iddialı adımlar atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Fremont’taki fabrikada gerçekleştirilen üretim çalışmalarının bundan böyle, “haftanın 7 günü, günde 24 saat” devam edeceğini çalışanlara açıkladı.

Üretim bandında yapılacak iyileştirmelerle birlikte Tesla’nın haftada 6 bin adet Model 3 üretme hedefine haziran ayının başı itibarıyla ulaşması öngörülüyor. Şirket daha önce haftada 5 bin araç üretme hedefi koymuştu. Ancak Musk’ın hata payı olmayan bir üretim hacmi istemediği ve bu nedenle hedefin 6 bine çıkarıldığı söyleniyor. Musk, haftada 6 bin adet Model 3 üretimi konusunda istikrarın kısa süre içinde yakalanabileceğini dile getirdi.

Tesla CEO’su bu hedefi gerçekleştirmek adına önümüzdeki günlerde yoğun bir işe alım sürecinden geçeceklerini belirtti. Bu plan doğrultusunda, önümüzdeki haftalarda şirketin Fremont’taki fabrikasında ve Gigafactory tesisinde yaklaşık 400 kişinin daha işe başlaması planlanıyor.

Musk üretimdeki hacim artışının otomobilin genel kalitesinde düşüşe yol açabileceğine dair endişelerin de farkında görünüyor. Ancak Tesla CEO’su, Model 3’ün tasarım toleranslarının dünyadaki tüm arabalardan daha iyi olduğunun altını çizdi.

Musk’ın şirket çalışanlarına gönderdiği açıklama, daha önce kamuoyuyla paylaşılan bir durumun doğrulaması niteliğine taşıyor. Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla Tesla Model 3 üretiminde robotik teknolojilerin yoğun kullanımının yavaşlamaya yol açtığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER