Ulaşım

Tesla Model 3 üretiminin yaklaştığına dair yeni bir ipucu verdi

tesla model 3Tesla Model 3 geçtiğimiz yıl duyurulmuş ve henüz üretimi bile başlamadan pek çok kişi tarafından satın alınmıştı. Otomobilin montajına temmuz ayında başlamayı planlayan Tesla, araçta kullanılacak bataryaların üretimi için düğmeye bastı. Henüz inşaatı devam eden Nevada’daki Gigafactory isimli tesisinde batarya üreten şirket, geniş kitlelere yönelik ilk elektrikli otomobiline yönelik talebi tam kapasite çalışarak karşılamayı planlıyor.

Bu bilgiyi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen bir enerji etkinliğinde konuşan Tesla’nın teknoloji şefi JB Straubel verdi. Straubel’in açıklaması, Model 3’ü merakla bekleyen eleştirmen, hayran ve Tesla hissedarları için önemli bir ipucu niteliği taşıyor.

Projedeki mevcut durumları hakkında bilgi veren Straubel, yapmaları gereken işlerin henüz tamamlanmadığının altını çizdi. Model 3’te kullanılacak batarya hücrelerinin üretimine henüz başladıklarını söyleyen Tesla yöneticisi, Model 3 üretiminde gaza bastıkça batarya üretiminde de hızlanacaklarını dile getirdi.

5 milyar dolarlık bir yatırımın eseri olan Gigafactory’de ocak ayından bu yana Panasonic tarafından tasarlanan ve 2170 adını taşıyan batarya hücreleri üretiliyor. Ancak bu bataryalar Tesla’nın evler ve ticari kuruluşlar için geliştirdiği enerji depolama ürünleri Powerwall 2 ve Powerpack’te kullanılıyor. 2170’in iki farklı türü bulunuyor. Bunlardan biri enerji ürünlerinde, diğeri ise elektrikli otomobillerde kullanılabiliyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla 2170 batarya hücresinin Model S ve Model X otomobillerde kullanılmayacağını açıklamıştı.

Tesla Model 3 bataryalarının üretimine ikinci çeyrek içinde başlamayı planlamıştı 

Tesla’dan daha önce yapılan açıklamalarda Model 3 bataryalarının üretimine yılın ikinci çeyreği içinde başlanmasının planlandığı belirtilmişti. Straubel’in demeci, şirketin belirlediği hedefi kısa sayılabilecek bir farkla da olsa tutturduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER