Ulaşım

Tesla Model 3 üretimi önümüzdeki temmuz ayında başlayacak

tesla model 3Tesla Model 3, “En uygun fiyatlı Tesla” etiketiyle geçtiğimiz yıl duyurulmuştu. Şirket, geçtiğimiz yılki finansal performansın beklenenden iyi gerçekleşmesine paralel olarak Model 3 üretiminin önümüzdeki temmuz ayında başlayacağını açıkladı. Tesla ilk etapta Model 3 üretiminin başlangıcı için 2017’nin eylül ayını işaret etmişti.

Tesla, 2017’nin dördüncü çeyreği itibarıyla her hafta 5 binden fazla Model 3 üretmeyi hedefliyor. Şirket, 2018 içinde bu rakamı haftada 10 bine yükseltmeyi planlıyor. Prototip üretimine başladığına dair haberleri de dolaylı olarak doğrulayan Tesla, ilk çarpışma testlerindeki sonuçların olumlu olduğunu açıkladı.

Tesla’nın Model 3 için ilk etapta verilen 400 bin siparişi karşılayıp karşılayamayacağı da ayrıca merak ediliyor. Şirketten yapılan açıklamada, Model 3 üretimi için gereken bileşenlerin tedariğinde bir sıkıntının yaşanmadığı belirtildi. Üretim ekipmanlarının şu anda Tesla’nın Fremont ve Gigafactory 1 tesislerine yerleştirildiği ifade edildi.

Tesla Model 3 beklenirken Model S ve Model X satışları da artıyor

Tesla Model 3 ufukta görünse de, Model S ve Model X satışları da şirketi memnun edecek bir seviyede devam ediyor. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Model S ve Model X için verilen küresel sipariş sayısında yüzde 49 oranında artış kaydedildi. Bu artışta Supercharging özelliğinin standart olmaktan çıkıp opsiyonel olarak sunulmasının etkili olmuş olabileceği belirtiliyor.

Şirketin 2016’daki toplam geliri, bir önceki yıla göre yüzde 73 oranında arttı ve 7 milyar dolara ulaştı. Sadece dördüncü çeyrekteki gelir 2.28 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak şirket son çeyreği 121.3 milyon dolar zararla tamamladı.

İLGİLİ HABERLER